Skuffelse i LO

Se faksmilen av karikaturtegningen fra LO Aktuelt.

Se hele faksmilen fra LO Aktuelt under. (Faksmile: Eriksen, LO Aktuelt)
Se hele faksmilen fra LO Aktuelt under. (Faksmile: Eriksen, LO Aktuelt)

I LO er det skuffelse over at Arbeiderpartiet ikke ga støtte til SVs forslag om å anerkjenne en palestinsk stat. Kanskje de ikke fikk med seg hva partileder Jonas Gahr Støre sa i landsmøtetalen?

MIFF skrev 17. april:

Støre underviste sitt eget parti om hvem som gir anerkjennelse av andre stater. Det er regjeringen.

– Hvis vi får regjeringsansvar, så åpner vi for å anerkjenne en palestinsk stat, sa Støre til stor applaus.

Men så la Støre noe til som han mener er viktig:

– Vi må ikke sette oss selv under et kunstig kalenderpress, for dem som sitter med ansvar for utenrikspolitikken, må vurdere om de vil gjøre det på den måten, eller på denne måten, sammen med dem, i den rekkefølgen, slik er utenrikspolitikken, sa Støre.

Poenget er at Arbeiderpartiet ikke nødvendigvis vil gi noen anerkjennelse straks de eventuelt skulle komme til regjeringsmakt etter valget i 2017.

– Jeg håper vi har et mandat til å finne den beste måten å gjøre det på, ikke [den beste måten] for oss, men for palestinerne, sa Støre.

 

Hvis ikke LO hører på hva Støre sier, vil de fortsette å bli skuffet. Den beste måten for palestinerne å få anerkjent sin stat, er gjennom fredsforhandlinger med Israel. MIFF forventer at den norske regjeringen – enten den er styrt av Arbeiderpartiet eller Høyre – avviser alle forslag til anerkjennelse inntil en fremforhandlet løsning foreligger.

Alle som gir ensidig anerkjennelse av Palestina – uten at det har kommet en forhandlingsløsning – sier til palestinske nasjonalister: «Dere kan opprette arabisk stat nummer 23, og muslimsk stat 57, samtidig som dere kjemper for at verdens eneste jødiske stat skal forsvinne.» I stedet for å lyse velsignelse over dette, burde prester og biskoper gi det sitt rette navn: Hykleri!

Ensidig anerkjennelse nå sier til palestinske islamister: Dere kan fortsette krigen, og verve nye generasjoner av barnesoldater.

 

Les også:

Faksmile fra baksiden av LO Aktuelt nr. 10-2015.
Faksmile fra baksiden av LO Aktuelt nr. 10-2015.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise