– Skulle Israel fulgt Oslo tingrett, ville fengslene flomme over

– Skulle Israel lagt seg på samme linje som PST og Oslo tingrett, ville fengslene flomme over, sier advokat Jan Benjamin Rødner, styremedlem i MIFF.

Faksmile av Aftenposten 11. juni 2015.
Faksmile av Aftenposten 11. juni 2015.

Oslo tingrett har gitt en 18-åring varetektsfengsel i fire uker fordi han hadde “konsekvent forbrytersk forsett om å tilslutte seg en terrororganisasjon”, melder Aftenposten 11. juni. De to første ukene skal tenåringen sitte i delvis isolat.

Aftenposten oppsummerer saken slik i sin ingress: “18-åringen har forklart at han skulle til Syria for å gi humanitær bistand, men Oslo tingrett mener det er skjellig grunn til mistanke om at han skulle slutte seg til terrororganisasjonen IS.”

– Så strengt reagerer det norske rettsvesenet på en mann som ikke har gjort annet enn å gi grunnlag for mistanke om at han vil slutte seg til en terrororganisasjon.  Tenk om Israel hadde lagt seg på samme linje, da ville fengslene flommet over! kommenterer advokat Jan Benjamin Rødner.

Fra tid til annen kommer det fordømmelse av Israel fra norske politikere, journalister og akademikere. De mener det israelske rettsvesenet behandler palestinske ungdom mistenkt eller dømt for kontakt med eller aktivitet for terrororganisasjoner alt for strengt. Hva sier de samme Israel-kritikerne nå?Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise