– Skulle Israel fulgt Oslo tingrett, ville fengslene flomme over

– Skulle Israel lagt seg på samme linje som PST og Oslo tingrett, ville fengslene flomme over, sier advokat Jan Benjamin Rødner, styremedlem i MIFF.

Faksmile av Aftenposten 11. juni 2015.
Faksmile av Aftenposten 11. juni 2015.

Oslo tingrett har gitt en 18-åring varetektsfengsel i fire uker fordi han hadde “konsekvent forbrytersk forsett om å tilslutte seg en terrororganisasjon”, melder Aftenposten 11. juni. De to første ukene skal tenåringen sitte i delvis isolat.

Aftenposten oppsummerer saken slik i sin ingress: “18-åringen har forklart at han skulle til Syria for å gi humanitær bistand, men Oslo tingrett mener det er skjellig grunn til mistanke om at han skulle slutte seg til terrororganisasjonen IS.”

– Så strengt reagerer det norske rettsvesenet på en mann som ikke har gjort annet enn å gi grunnlag for mistanke om at han vil slutte seg til en terrororganisasjon.  Tenk om Israel hadde lagt seg på samme linje, da ville fengslene flommet over! kommenterer advokat Jan Benjamin Rødner.

Fra tid til annen kommer det fordømmelse av Israel fra norske politikere, journalister og akademikere. De mener det israelske rettsvesenet behandler palestinske ungdom mistenkt eller dømt for kontakt med eller aktivitet for terrororganisasjoner alt for strengt. Hva sier de samme Israel-kritikerne nå?

Forrige artikkelNy avis straks i postkassen
Neste artikkelBrukte drepte soldater som fotballreklame
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.