En flott dugnad som burde være unødvendig

Når en israelsk klinikk står klar for å hjelpe Audun Knapskog med multippel sklerose (MS) burde det være unødvendig med privat kronerulling.

Audun Knapskog er en engasjert teaterfar. I september 2014 fikk han diagnosen MS. (Foto: Fyllingsdalen Teater)
Audun Knapskog er en engasjert teaterfar. I september 2014 fikk han diagnosen MS. (Foto: Fyllingsdalen Teater)

Bergensavisen meldte 13. juni om en flott dugnad: Fyllingsdalen Teater har satt opp en egen forestilling for å finansiere beinmargstransplantasjon for MS-syke Audun Knapskog.

Transplantasjonen skal skje på et israelsk sykehus fra august.  Det er anslagsvis mellom mellom 10 og 15 land som tilbyr en slik behandling, men det er bare tre land som aksepterer Knapskog som pasient. De andre landene har inntakskriterier som ekskluderer ham.

– Klinikken i Israel kunne tilby behandlingen raskest, noe som er viktig, sier Knapskog til Bergensavisen.

Behandlingen i Israel må Knapskog betale selv. Budsjettet er på 1,2 millioner kroner.

– Med denne behandlingen kan jeg fortsette i full jobb og betale skatt. Staten vil derimot spare penger fordi jeg ikke vil trenge MS-medisiner og annen behandling senere, forteller han.

Den israelske behandlingsløsningen kan spare den norske stat for millioner av kroner. Det burde være helt unødvendig at Knapskog og andre MS-pasienter må betale av egen lomme!

Forrige artikkelEtterlyser palestinsk fredsvilje
Neste artikkel– Israel gikk ekstra langt for å beskytte sivile
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.