Nei, dette bildet kan ikke brukes!

Nei, dette bildet kan ikke brukes som illustrasjon på å klage på eksamensresultater!

Ultra-ortodokse ber ved Vestmuren på en sabbat. (Foto: Javier Corbo, flickr.com)
Ultra-ortodokse ber ved Vestmuren på en sabbat. (Foto: Javier Corbo, flickr.com)

En skoleleder fra Nord-Norge ringte til MIFF torsdag 27. juli: “Kan vi bruke et av MIFFs bilder av ‘Klagemuren’ som illustrasjonsbilde til en nettside med informasjon om hvordan man kan klage på eksamen?”

MIFFs svarte: “Jødene kaller muren for Vestmuren, fordi den er den vestlige støttemuren for plassen hvor jødenes tempel stod i oldtiden. Det er ikke slik at jøder klager ved denne muren mer enn folk i andre religioner gjør, de ber. Det er ikke-jøder som har gitt navnet ‘Klagemuren’. Det vil være umusikalsk av en offentlig institusjon å bygge opp under en misvisende framstilling av ‘Klagemuren’.

Skolelederen svarte: “Jeg forstår dine argumenter. Vi bruker ikke bildet.”

Bedre kunnskap om jødedom og jødenes historie i Jerusalem vil beskytte norske lærere fra ubevisst å bygge opp om spottekarikaturer og løgnbilder om jøder. Ikke alle skoleledere ringer til MIFF før de tramper i klaveret. MIFF vil anbefale kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen å trappe opp undervisning i jødedom og jødenes historie i Jerusalem.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise