Tre israelske universiteter inne på topp hundre

Universitetet i Oslo sniker seg inn på 99. plass. Det beste arabiske universitetet kommer på 569. plass.

Det hebraiske universitetet i Jerusalem er rangert 76 plasser foran Norges beste universitet. (Illustrasjonsfoto: Raffaele Esposito, flickr)
Det hebraiske universitetet i Jerusalem er rangert 76 plasser foran Norges beste universitet. (Illustrasjonsfoto: Raffaele Esposito, flickr)

Center for World University Rankings (CWUR) har rangert de tusen beste universitetene i verden. Øverst troner Harvard, Standford og MIT i USA, med Cambridge og Oxford på fjerde og femte plass.

Det hebraiske universitetet i Jerusalem kommer på 23. plass. Det gjør universitet til det best rangerte i Asia med unntak av Kyoto University i Japan. Bare tre europeiske universitet er rangert høyere enn det beste israelske universitetet.

Totalt er syv israelske universiteter inne på “topp tusen”-listen. Norge har fem universiteter inne. De plasserer seg slik.

 • Weizmann Institute of Science kommer på 39. plass.
 • Tel Aviv University kommer på 86. plass.
 • Universitetet i Oslo kommer på 99. plass.
 • Technion kommer på 136. plass.
 • NTNU kommer på 243. plass.
 • Universitetet i Bergen kommer på 283. plass.
 • Ben-Gurion University kommer på 349. plass.
 • Bar-Ilan University kommer på 521. plass.
 • Universitetet i Tromsø kommer på 527. plass.
 • University of Haifa kommer på 700. plass.
 • Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (Ås) kommer på 789. plass.

Det best rangerte universitetet i den arabiske verden er King Saud University i Saudi Arabia. Det er rangert på 569. plass.

Forrige artikkelMannen som reddet Tel Aviv er død
Neste artikkelMariah Carey til Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.