Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Ber Stavanger bryte med Nablus etter ny hyllest av terrorist

Mats Danielsen. (Arkivfoto: MIFF)
Mats Danielsen. (Arkivfoto: MIFF)
Bystyrerepresentant Mats Danielsen (FrP) i Stavanger vil avvikle vennskapsbysamarbeidet med den palestinske byen Nablus umiddelbart.

Torsdag 13. august kunne MIFF melde at den palestinske terroristen Naif Abu Sharakh er blitt hedret med å få en plass oppkalt etter seg i den palestinske byen Nablus. Under den andre intifaden ledet Sharakh en terrororganisasjon som stod bak en rekke angrep mot israelske mål, blant annet det doble selvmordsbombe-angrepet mot Tel Avis sentralbuss-stasjon i januar 2003. 23 mennesker ble drept, og over hundre skadet, flere av dem alvorlig.

Den offentlige hederen til terroristen vekker sterke reaksjoner i den norske vennskapsbyen til Nablus. Mats Danielsen, bystyrerepresentant for FrP i Stavanger, foreslår for bystyret at vennskapsbysamarbeidet med Nablus blir avviklet umiddelbart.

– Alle ubrukte midler som er utbetalt til Nablusforeningen bes tilbakebetalt, skriver Danielsen i en interpellasjon som ble sendt til ordføreren 14. august.

– Vi forventer at Stavangers vennskapsbyer styres etter gode normer og skikker. Dette er et bevis på det motsatte – at vår vennskapsby hedrer terrorister, sier Danielsen.

Han peker også på de uheldige signalene som utformingen av monumentet for Sharakh i Nablus sender. Hedersmonumentet viser et kartutsnitt hvor Israel er borte og er blitt erstattet av Palestina.

– Dette forteller hva terroristen jobbet for – å fjerne Israel for å gjøre plass til en palestinsk stat. Det signaliserer at vår andre vennskapsby, Netanya i Israel, er et legitimt mål for terrorister som ønsker å drepe jøder, sier Danielsen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart