Kan filmfestival som boikotter Israel miste offentlig støtte?

I svar til MIFF understreker Norad at de ikke har gitt løfter om videre økonomisk støtte til filmfestival som boikotter Israel. “Norske myndigheter er imot boikott av Israel.”

Faksmile av siste avsnitt i brevet fra Norad datert 20. august 2015.
Faksmile av siste avsnitt i brevet fra Norad datert 20. august 2015.

Onsdag 19. august sendte Med Israel for fred (MIFF) brev til Norad med krav om stans i økonomisk støtte til filmfestivalen Human Rights Human Wrongs som boikotter israelske filmer.

Allerede fredag 21. august kom svaret fra Norad. Fungerende direktør Henning Stirø forteller at Human Rights Human Wrongs fikk 250.000 kroner i støtte i februar 2015. Støtten ble gitt for å fremme “bedre kunnskap og kritisk debatt om globale miljø- og utviklingsspørsmål”. Søknaden fra filmfestivalen for 2015 “ble ansett for å være sterk med tydelige mål i tråd med ordningens målsetninger”. Tilsvarende støtte ble gitt med 100.000 kroner i 2013 og 200.000 kroner i 2014.

Siste avsnitt er et mer direkte svar på MIFFs spørsmål:

“Norad har ikke inngått noen forpliktelser om å støtte Oslo Dokumentarkino for Human Rights Human Wrongs i 2016. Søknadsfrist for tilskudd for aktiviteter i 2016 er 1. november 2015. Det foreligger altså ingen avtale mellom Norad og Oslo Dokumentarkino for støtte til festivalen som de omtalte uttalelsene knyttes til. Norad slutter selvsagt opp om Regjeringens holdning til det aktuelle spørsmålet: Norske myndigheter er imot boikott av Israel.”

Kan vi øyne håp om at offentlig finansiering av kulturinstitusjoner som boikotter Israel vil ta slutt? Vi skal love å følge med!

Brevet fra Norad datert 20. august 2015.
Brevet fra Norad datert 20. august 2015.

Skriv hvordan du tolker Norads brev i kommentarfeltet under.

Forrige artikkelMIFF i “Guds lobby”
Neste artikkelNetanyahu: – Iransk offiser stod bak angrep
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.