Kan filmfestival som boikotter Israel miste offentlig støtte?

I svar til MIFF understreker Norad at de ikke har gitt løfter om videre økonomisk støtte til filmfestival som boikotter Israel. "Norske myndigheter er imot boikott av Israel."
Faksmile av siste avsnitt i brevet fra Norad datert 20. august 2015.
Faksmile av siste avsnitt i brevet fra Norad datert 20. august 2015.

Onsdag 19. august sendte Med Israel for fred (MIFF) brev til Norad med krav om stans i økonomisk støtte til filmfestivalen Human Rights Human Wrongs som boikotter israelske filmer.

Allerede fredag 21. august kom svaret fra Norad. Fungerende direktør Henning Stirø forteller at Human Rights Human Wrongs fikk 250.000 kroner i støtte i februar 2015. Støtten ble gitt for å fremme «bedre kunnskap og kritisk debatt om globale miljø- og utviklingsspørsmål». Søknaden fra filmfestivalen for 2015 «ble ansett for å være sterk med tydelige mål i tråd med ordningens målsetninger». Tilsvarende støtte ble gitt med 100.000 kroner i 2013 og 200.000 kroner i 2014.

Siste avsnitt er et mer direkte svar på MIFFs spørsmål:

«Norad har ikke inngått noen forpliktelser om å støtte Oslo Dokumentarkino for Human Rights Human Wrongs i 2016. Søknadsfrist for tilskudd for aktiviteter i 2016 er 1. november 2015. Det foreligger altså ingen avtale mellom Norad og Oslo Dokumentarkino for støtte til festivalen som de omtalte uttalelsene knyttes til. Norad slutter selvsagt opp om Regjeringens holdning til det aktuelle spørsmålet: Norske myndigheter er imot boikott av Israel.»

Kan vi øyne håp om at offentlig finansiering av kulturinstitusjoner som boikotter Israel vil ta slutt? Vi skal love å følge med!

Brevet fra Norad datert 20. august 2015.
Brevet fra Norad datert 20. august 2015.

Skriv hvordan du tolker Norads brev i kommentarfeltet under.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise