KFUK-KFUMs feil og mangler

KFUK-KFUM-ledernes lojalitet peker i retning mot en fremtid der jødene i Israel, i beste fall, blir systematisk diskriminert under muslimsk dominans.
Skjermdump fra Vårt Lands Verdidebatt.no.
Skjermdump fra Vårt Lands Verdidebatt.no.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Øystein Magelssen og Fredrik Glad-Gjernes i KFUK-KFUM (20/8 i Vårt Land) hevder det bare er “de ekstreme elementene i Palestina” som ikke arbeider for “en to-statsløsning”. Det var ikke svar på MIFFs spørsmål (11/8 i Vårt Land). Vi spurte etter navn på palestinske politikere som arbeider med mål om en palestinsk stat og en jødisk stat – “to stater for to folk”.

Verken Fatah eller palestinere tilknyttet KFUK-KFUM arbeider for dette. De kan kanskje si de vil ha to stater, men begge skal bli arabiske/ palestinske. Det er tydelig når de kjemper for kravet om å flytte millioner av palestinere inn i staten Israel, slik at jødene kommer i mindretall i sitt eget land. KFUK-KFUMs palestinske samarbeidaprtner, YWCA Palestine, er blant frontkjemperne for dette. Fatah-ledelsen har gjort det tydelig gang på gang at de ikke under noen omstendighet kan anerkjenne Israel som en stat hvor jødisk flertall og identitet består. Vi venter fortsatt på noen navn fra KFUK-KFUM!

Vi merker oss også manglene. KFUK-KFUM forteller ikke sine medlemmer at de innegjerdede og patruljerte områdene til de israelske bosetningene dekker kun tre prosent av Vestbredden. Det er heller ingen andre land i verden de vil boikotte – bare den eneste jødiske staten i verden.

Magelssen og Glad-Gjernes beskylder MIFF for “blind Israel-lojalitet”. Vi skal ikke betegne KFUK-KFUM-ledernes lojalitet, men kan slå fast i hvilken retning den peker: Til en framtid hvor jødene i Israel kommer til å lide samme skjebne som minoritetene i dag lider i nabolandene. I beste fall systematisk diskriminering og forfølgelse under muslimsk dominans, i verste fall hundretusenvis drepte og millioner på flukt.

 

 

MIFFs innlegg i Vårt Land 11. august

Tre spørsmål 
til dem som vil 
boikotte Israel

Er det noen andre land i verden dere vil boikotte (mange titalls av dem er involvert i territorielle konflikter), eller er det bare den eneste jødiske staten i verden?

Øystein Magelssen og Fredrik Glad-Gjernes argumenterer for økonomisk boikott av Israel (Vårt Land 30. juli). Samtidig hevder de å gi sin «fulle anerkjennelse til Israel som nasjon og til de internasjonale rettsdokumentene som legger opp til en tostatsløsning».

Jeg har tre spørsmål til de to lederne i KFUK-KFUM:

Kan dere gi navn på én palestinsk politiker som anerkjenner jødenes historiske, kulturelle og religiøse tilknytning til Jerusalem og landområdet mellom Middelhavet og Jordan-elven, og som arbeider for deling av dette området i to stater for to folk, en palestinsk, arabisk, muslimsk stat og en jødisk stat?

Forteller dere noe sted at de inngjerdede og patruljerte områdene til de israelske bosetningene dekker kun tre (3!) prosent av Vestbredden?

Er det noen andre land i verden dere vil boikotte (mange titalls av dem er involvert i territorielle konflikter), eller er det bare den eneste jødiske staten i verden?

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise