Hamar-politiker vil lære av israelsk by

Lokalpolitiker fra Arbeiderpartiet kommer hjem fra israelsk vennskapsby med inspirasjon.
Fra sentrum i den israelske byen Karmiel. (Foto: Yoni Lerner, flickr)
Fra sentrum i den israelske byen Karmiel. (Foto: Yoni Lerner, flickr)

Stein Frøysang i Hamar Ap vil lære av Karmiel i Israel, melder Hamar Arbeiderblad tirsdag 25. august. Lokalpolitikeren, som står på 34. plass på Ap-listen i kommunevalget i september, har nylig vært på besøk i Hamars israelske vennskapsby Karmiel.

Han forteller til avisen at Karmiel i mer enn ti år er blitt kåret til Israels beste by på gjenvinning og miljø.

– I 20 år har Karmiel satset 100 prosent på de aller beste ambassadørene for en ren og vakker by: barna. Helt fra barnehage og gjennom alle skoleår er miljø og forebyggende atferd et hovedemne for elevene. Hver skole og barnehage adopterer en grønn lunge i kommunen, som er barnas definitive definerte ansvar. Nåde den som kaster fra seg noe eller spytter ut en tyggegummi i denne adopterte lungen! sier Frøysang til avisen.

Han håper Hamars barn kan lære av israelske barn, slik at «forsøpling, vandalisme og hærverk» kan ta slutt.

Skjermdump fra Dagbladet.no og to av kommentarene i Facebook-samtalen.
Skjermdump fra Dagbladet.no og to av kommentarene i Facebook-samtalen.

Dette var gode toner fra Hamar. Det har ikke alltid vært slik. I november 2012 skrev MIFF at «veien fra Hamas til Hamar er kort». Det ble oppstandelse da et tidligere AUF-medlem på Hamar skrev: «Skulle ønske Hitler kunne kommet tilbake og dusjet dere [jødene] litt mer.» Men hvorfor blir alle så sjokkerte? Han uttrykte jo bare den religiøse lengselen til Hamas-bevegelsen, som norske myndigheter, arbeiderbevegelsen og andre norske organisasjoner stadig har kontakt med.

Ett år senere holdt Conrad Myrland et foredrag på Hamar med tittelen Krystallnatten er nær oss.

Avgangseleven Israel Mekonen ved Hamar Katedralskole reagerer sterkt på hvordan staten Israel blir urettferdig fremstilt i norske medier. (Foto: Privat)
Avgangseleven Israel Mekonen ved Hamar Katedralskole reagerer sterkt på hvordan staten Israel blir urettferdig fremstilt i norske medier. (Foto: Privat)

I mars 2014 skrev vi om Israel Mekonen som sørget for å få MIFF inn i klasserommet, etter fire år på rad med bare ensidige foredrag fra palestinsk side på Hamar Katedralskole.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise