22. juli hadde ingenting med Israel å gjøre

Vi låner ordene til AUF-leder Mani Hussaini: Det er “horribelt, støtende og skuffende” når noen hevder terrorangrepene 22. juli 2011 skjedde fordi AUF svikter i sin støtte til Israel.

Skjermdump fra Dagbladet.no 2. september 2015.
Skjermdump fra Dagbladet.no 2. september 2015.

Terroristens motivasjon for å gjennomføre terrorangrepene 22. juli 2011 er godt kjent, både gjennom hans manifest og en omfattende rettssak.

Anders Behring Breivik massakrerte ikke uskyldige i regjeringskvartalet og på Utøya “fordi Norge, og særlig Arbeiderpartiet og AUF, svikter i sin støtte til Israel”. Dette skal være påstanden i en ny, konspiratorisk bok som Dagens sjefsredaktør Vebjørn Selbekk advarer mot i en lederartikkel.

Dagbladet har omtalt en ordførerkandidat for Partiet De Kristne som stiller seg bak budskapet om “at Gud tillot 22. juli-angrepene på grunn av Arbeiderpartiet og AUFs Israel-motstand”. I en oppfølgersak er ordførerkandidaten avbildet der han holder en MIFF-plakat på en demonstrasjon utenfor Stortinget.

Vi beklager på det sterkeste at MIFFs navn på denne måten er koblet inn. Om noen skulle tro at MIFF er part i denne saken, la det være helt klart: MIFF tar på det sterkeste avstand fra konspirasjonsteorien om at 22. juli-angrepene var knyttet til Israel. De teologiske sidene ved debatten skal vi ikke uttale oss om, men Selbekk bommer nok ikke når han skriver at bokens teologiske resonnementer “ligner mer på vodoo enn på teologi”. Den “kristensionistiske” konspirasjonsteoretikeren har ikke noen tillitsverv i MIFF.

MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

– Horribelt, støtende og skuffende, sier Mani Hussaini til Dagbladet. Vi er helt enige med AUF-lederen.

Det er tydeligvis nødvendig å understreke at 22. juli-terroristen ikke gjorde sin forferdelige forbrytelse verken for Israel eller det jødiske folk. Breivik vil gjerne utnytte jødene og deres stat som en alliert i sin kamp for det kristenkulturelle Europa, men i denne kampen er han også klar til å samarbeide med Iran, al-Qaida og andre jihadister. I sitt manifest beskriver han i detalj hvordan samarbeid med jihadister kan gjøre angrep med masseødeleggelsesvåpen mulig mot det han anser som europeiske forrædere, “marxister”.

Breivik ser på venstresiden i Israel og mange amerikanske og europeiske jøder som forrædere. USA har “et betydelig jødisk problem”, skriver han. Slik skriver ingen venn av jødene.

Breivik vil sette Israels hovedstad Jerusalem under “kristen-jødisk administrasjon” og dele byen 50/50 mellom kristne og jøder. Slik skriver ingen sionist vi kjenner.

Breivik hevder å ikke fornekte Holocaust, men mener at det han kaller “Holocaust-religion” er “en ekstremt destruktiv kraft i Europa”. Han mener “Holocaust-religion” legger Europa åpen for islamsk erobring gjennom demografisk krigføring. Slik får de drepte jødene, og alle som minnes nazistenes utryddelsesforsøk på jødene i Europa, skylden for det terroristen ser på som den største fare. Historien har lært jødene i Europa hva de kan vente seg når noen utpeker dem til syndebukker.

Forrige artikkelAldri har jødene vært mer samlet
Neste artikkelKom for å høre israelske ungdommer i MIFF Tromsø
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -