22. juli hadde ingenting med Israel å gjøre

Skjermdump fra Dagbladet.no 2. september 2015.
Skjermdump fra Dagbladet.no 2. september 2015.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Terroristens motivasjon for å gjennomføre terrorangrepene 22. juli 2011 er godt kjent, både gjennom hans manifest og en omfattende rettssak.

Anders Behring Breivik massakrerte ikke uskyldige i regjeringskvartalet og på Utøya “fordi Norge, og særlig Arbeiderpartiet og AUF, svikter i sin støtte til Israel”. Dette skal være påstanden i en ny, konspiratorisk bok som Dagens sjefsredaktør Vebjørn Selbekk advarer mot i en lederartikkel.

Dagbladet har omtalt en ordførerkandidat for Partiet De Kristne som stiller seg bak budskapet om “at Gud tillot 22. juli-angrepene på grunn av Arbeiderpartiet og AUFs Israel-motstand”. I en oppfølgersak er ordførerkandidaten avbildet der han holder en MIFF-plakat på en demonstrasjon utenfor Stortinget.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi beklager på det sterkeste at MIFFs navn på denne måten er koblet inn. Om noen skulle tro at MIFF er part i denne saken, la det være helt klart: MIFF tar på det sterkeste avstand fra konspirasjonsteorien om at 22. juli-angrepene var knyttet til Israel. De teologiske sidene ved debatten skal vi ikke uttale oss om, men Selbekk bommer nok ikke når han skriver at bokens teologiske resonnementer “ligner mer på vodoo enn på teologi”. Den “kristensionistiske” konspirasjonsteoretikeren har ikke noen tillitsverv i MIFF.

– Horribelt, støtende og skuffende, sier Mani Hussaini til Dagbladet. Vi er helt enige med AUF-lederen.

Det er tydeligvis nødvendig å understreke at 22. juli-terroristen ikke gjorde sin forferdelige forbrytelse verken for Israel eller det jødiske folk. Breivik vil gjerne utnytte jødene og deres stat som en alliert i sin kamp for det kristenkulturelle Europa, men i denne kampen er han også klar til å samarbeide med Iran, al-Qaida og andre jihadister. I sitt manifest beskriver han i detalj hvordan samarbeid med jihadister kan gjøre angrep med masseødeleggelsesvåpen mulig mot det han anser som europeiske forrædere, “marxister”.

Breivik ser på venstresiden i Israel og mange amerikanske og europeiske jøder som forrædere. USA har “et betydelig jødisk problem”, skriver han. Slik skriver ingen venn av jødene.

Breivik vil sette Israels hovedstad Jerusalem under “kristen-jødisk administrasjon” og dele byen 50/50 mellom kristne og jøder. Slik skriver ingen sionist vi kjenner.

Breivik hevder å ikke fornekte Holocaust, men mener at det han kaller “Holocaust-religion” er “en ekstremt destruktiv kraft i Europa”. Han mener “Holocaust-religion” legger Europa åpen for islamsk erobring gjennom demografisk krigføring. Slik får de drepte jødene, og alle som minnes nazistenes utryddelsesforsøk på jødene i Europa, skylden for det terroristen ser på som den største fare. Historien har lært jødene i Europa hva de kan vente seg når noen utpeker dem til syndebukker.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag