Stans pengestrømmen til UNRWA-ansattes jødehat!

FN-ansatte palestinske skoleledere og lærere deler jødehat på Facebook. Hva vil den norske regjering – som betaler lønnen deres – gjøre med det?

Illustrasjonen, som ble delt av en FN-ansatt palestiner i november 2014, viser hva en del palestinere tror på og hva som er nedfelt i Hamas-charteret: På slutten av denne tidsalder skal naturen hjelpe muslimene i å finne jøder slik at de kan drepes. (Skjermdump via UN Watch)
Illustrasjonen, som ble delt av en FN-ansatt palestiner i november 2014, viser hva en del palestinere tror på og hva som er nedfelt i Hamas-charteret: På slutten av denne tidsalder skal naturen hjelpe muslimene i å finne jøder slik at de kan drepes. (Skjermdump via UN Watch)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Organisasjonen UN Watch, som følger med på hvordan FN oppfyller sitt mandat, har publisert en rapport som viser hvordan 12 ulike Facebook-kontoer til UNRWA-ansatte sprer jødehat og oppvigler til vold. Ifølge UNRWAs statistikk ga Norge nærmere 36 millioner amerikanske dollar til UNRWA i 2014. Med dagens kronekurs tilsvarer det i underkant av 300 millioner kroner.

Rapporten til UN Watch avslører blant annet

  • en palestinsk viserektor som hyller utenomrettslige henrettelser av “kollaboratører med jødene”.
  • at Facebook-siden til UNRWA-ansatte i Syria framstiller jøder eller israelere som “babymordere”.
  • en UNRWA-ansatt som viser en ortodoks-kledd jøde med davidsstjerne på hatten som skjuler seg bak et tre, men treet roper til en væpnet muslim at det skjuler seg en jøde bak ham. (Motivet er hentet fra en muslimsk hadith, som også blir referert i Hamas-charteret.)
  • en lærer på en UNRWA-skole som har publisert et bilde av karikerte jøder som ler av skjebnen til palestinske babyer.
  • en UNRWA-ansatt som deler en illustrasjon der Israel blir revet bort fra kartet.
  • en UNRWA-ansatt som deler en tegning som hyller kidnappingen av tre israelske tenåringer.
  • en UNRWA-ansatt som deler en karikaturtegning hvor Israel, ved hjelp av USA, spiser et palestinsk barn og drikker hans blod.

Ellers blir det lagt fram flere andre eksempler på oppvigleri til vold mot Israel.

På Facebook er det selvsagt mulig å oppgi en falsk tilknytning til UNRWA. UNRWA-gruppen til syrisk ansatte har imidlertid vært i funksjon siden 2013 og har 16.000 følgere. Den linker til UNRWAs offisielle side og oppgir e-post adressen til en UNRWA-ansatt som kontaktperson.

UNRWAs pressetalsmann Chris Gunness skrev på Twitter 27. august: “I fjor fjernet eller deaktiverte Facebook, etter at UNRWA ba om det, 90 sider og grupper som brukte vårt navn og/ eller logo uten tillatelse.”

Etter at UN Watch publiserte sin rapport, er det ikke spor av at Gunness har fordømt jødehatet og voldsforherligelsen, men han har derimot svart med angrep mot organisasjonen.

Det er tydeligvis behov for at UNRWAs støttespillere setter foten ned. Her har den norske regjeringen et stort ansvar, som en av UNRWAs største bidragsytere.

Med Israel for fred (MIFF) trenger alle Israel-venner med på laget! Klikk her for å bli medlem nå – det er gratis ut året!

Forrige artikkelAmbassadøren fikk varm velkomst i Tønsberg
Neste artikkelFire amerikanske bibelskoleelever angrepet i Hebron
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.