Israel-hets presenteres som ”flott lavterskeltilbud”

Palestinakomiteen beskriver plakataksjonen som ”gøy” og ”et ypperlig virkemiddel”. Israels ambassade trekker parallell til Nazi-Tyskland.
Israels ambassade fikk assosiasjoner til dette bildet fra Tyskland i 1933 da de så bildet av plakaten til høyre, fra en butikk i Norge i 2015. (Foto: Facebook)
Israels ambassade fikk assosiasjoner til dette bildet fra Tyskland i 1933 da de så bildet av plakaten til høyre, fra en butikk i Norge i 2015. (Foto: Facebook)

Palestinakomiteen i Trøndelag har fått for vane å samles for å gå såkalte «boikottrunder» i Trondheim. Styremedlem Tom Dahle skriver om dette i den nyeste utgaven av medlemsbladet deres, ”Fritt Palestina” nr. 3, 2015. Han forklarer at de går i grupper fra butikk til butikk og sjekker om de finner israelske varer i hyllene, for så å henge opp en plakat som forteller om butikken er ”godkjent” eller ”ikke godkjent”. Godkjent-plakaten ser du i høyre del av bildet øverst i denne artikkelen. Dette bildet har sirkulert på Facebook den senere tiden.

Da Israels ambassade i Norge ble oppmerksomme på bildet av plakaten, reagerte de med å trekke parallell til nazistenes virksomhet i Tyskland i forkant av andre verdenskrig. På ambassadens Facebook-side ”Israel i Norge” postet de mandag bildet av plakaten sammen med et bilde av tyske propagandister, og skrev:

”Tyskland 1933: ”Germans! Protect yourselves! Don’t buy from Jews!”
Norge 2015: Ikke kjøp fra israelere.
Assosiasjonen er ikke god for de fleste israelere og jøder.”

Hos Palestinakomiteen er holdningen en annen. ”Boikottrunder er et flott lavterskeltilbud for nye aktivister. Og så er det gøy”, skriver Tom Dahle fra Palestinakomiteen i Trøndelag i medlemsbladet. ”Boikottrunder bidrar til å opprettholde presset for den generelle kampen for boikott, samtidig som de aktiviserer nye aktivister. De synliggjør oss og saken. Derfor synes vi organiserte boikottrunder er et ypperlig virkemiddel”, konkluderer han.

Hitler Jugend syntes også butikkaksjoner som gikk ut over jøder var ypperlig. For det er de israelske jødene Palestinakomiteen vil ramme. De israelske statsborgere som er arabere er de ivrig å besøke på sine studieturer.

Les også: Ti grunner til at Israel-boikott er umoralsk og hindrer fred.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise