Kommer bønnen om stans i islamistisk terror?

Den norske kirke, Kirkens Nødhjelp, KFUK-KFUM Global med flere sprer daglige bønner mot Israels sikkerhetsbarriere. Men grasrota får de heldigvis ikke med seg. Mindre enn en håndfull møtte fram i Trondheim.
Skjermdump fra Kirkeukas nettside.
Skjermdump fra Kirkeukas nettside.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Bakgrunn

Fra 20. til 27. september arrangeres “Kirkeuka for fred i Palestina og Israel”. I 2012 påpekte MIFF at kirkeuka ble avholdt uten israelske stemmer. I 2013 ble arrangørenes hets mot Israel om mulig enda mer tydelig“De sier fred, men det er ingen fred,” konkluderte MIFF i 2014.

Også i 2015 rettes all anklage mot Israel. I årets kirkeuke er ambisjonen først og fremst å gjøre det vanskeligere for Israel å forsvare seg mot jihadister,skrev MIFF i juli. Arrangørene oppmuntrer blant annet til å bruke en bønn om “Muren” av Michel Sabbah, tidligere erkebiskop og patriark for den katolske kirken i Jerusalem. I denne bønnen blir israelernes motiver for å bygge sikkerhetsbarrieren demonisert. Olav Fykse Tveit, generalsekretær i Kirkenes Verdensråd, sprer bibelvers og bønner for å få ned “muren” som beskytter jøder mot islamistiske terrorister. Og han snur forholdet mellom konflikten og religiøs ekstremisme på hodet.

I protest mot kirkeukas ensidige hets mot Israel arrangerer MIFF en uke med fokus på jøde- og kristenforfølgelse i Midtøsten. Du kan fortsatt få med deg MIFF-møtet i Trondheim torsdag 24. september.

 

Dårlig oppmøte i Trondheim

Onsdag 23. september arrangerte KFUK-KFUM, Kirkens Nødhjelp og Nidaros bispedømme en samtalekveld med tittelen “Møter med muren” i Trondheim sentrum. Det ble vist en ensidig film om Israels sikkerhetsbarriere og tre talere fortalte om sine opplevelser fra Vestbredden – også disse innslagene uten det israelske perspektivet. Sikkerhetsbarrieren ble konsekvent omtalt som “muren”, selv om den i all hovedsak (over 90 prosent) består av gjerde. I etterkant var det samtaler ved bordene. Det ble ikke åpnet for debatt i plenum.

– Det var heldigvis svært liten interesse for dette møtet i Trondheim, forteller Geir Knutsen, nestleder i MIFF Trondheim. Av de drøyt 20-talls personene som deltok, gjenkjente Knutsen rundt 15 som medlemmer av MIFF. Av de 7-8 andre personene som deltok, var det tre talere og én møteleder. En av talerne var Geirmund Lykke, kommunalråd og gruppeleder for KrF i Trondheim. Holder man MIFF-folk utenom, var det mindre enn en håndfull interesserte som møtte opp til møtet.

 

Ukens bønner

De sist dagene har arrangørene av Kirkeuka spredt korte bønner på sin nettside.

Søndag: ” Kjære Gud, du ser at noen murer er bygget i sten og betong, andre av urettferdige bestemmelser og økonomisk urett.  Vi bærer også murer i våre sinn – murer av fordommer, frykt og usikkerhet.  Gi oss alle tro til å bryte murene og kraft til å skape tillit.”

Mandag: “Kjære Gud, du kom for å bryte ned skillene mellom mennesker.  Se til alle som lever i Det hellige land.  De lever adskilt av murer, selv om du elsker alle med den samme kjærlighet.”

Tirsdag: “Nådige Gud, du er nær hos alle folk som lider, og deler smerten til alle som rammes av følgene av separasjonsmuren.   Vi ber: La dem få beholde sitt mot til fredelig innsats for sitt land og sin fremtid.”

Torsdag: “Kjære Gud, vi ber for alle som er redde og ikke vil vite hva som skjer på den andre siden av muren. De er alle dine barn, født til å elske og bli elsket.”

Når kommer bønnen til Gud om å stanse de islamistiske og nasjonalistiske gruppene og individene på Vestbredden som planlegger og forbereder nye angrep mot jødiske mål?


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise