Boikottordfører i Norges hovedstad

På onsdag får Oslo en ordfører som kjemper for boikott av verdens eneste jødiske stat.

Bjørnar Moxnes (Rødt), Marianne Borgen (SV) og Raymond Johansen (Ap) i tog på 1. mai 2015. (Illustrasjonsfoto: GGAADD, flickr)
Bjørnar Moxnes (Rødt), Marianne Borgen (SV) og Raymond Johansen (Ap) i tog på 1. mai 2015. (Illustrasjonsfoto: GGAADD, flickr)
Denne artikkelen er en gave til deg fra medlemmene i Med Israel for fred (MIFF). Hvis også du blir medlem, kan vi nå ut med sannheten om Israel til enda flere. Er du medlem allerede, håper vi du vil verve en venn nå. Klikk her for å gå til registreringsskjema. Medlemskap er gratis ut året!

Fredag 16. oktober meldte en rekke norske medier at SVs Marianne Borgen blir ny ordfører i Oslo. Det nye bystyret blir konstituert onsdag 21. oktober.

Referatet fra Oslo bystyremøte onsdag 21. juni 2006 røper en del om Borgens syn på Israel. Den gang gikk hun på talerstolen for å støtte forslag om å anbefale Oslos befolkning til ikke å kjøpe varer som er produsert i Israel.

– Vi mener at en forbrukerboikott av israelske varer gir folk en mulighet til å vise en aktiv handling, en solidaritet med det palestinske folket, sa Borgen.

Ikke alle hører på den nye ordføreren – heldigvis. Da flertallet i Sør-Trøndelag fylkeskommune ville boikotte Israel i 2005, slo Utenriksdepartementet fast at slike lokale boikottaksjoner “er i strid med folkeretten, norsk lov, EØS-avtalen og WTO-avtalen”

Fra 2006 har norsk import fra Israel økt fra 650 til 875 millioner kroner i 2014. En lang rekke produkter, medisiner og programvare fra Israel er avgjørende for å holde i live og holde oppe levestandarden til en stor del av Oslos befolkning. Så nå når ordførerkjedet kommer på plass rundt halsen vil vel Borgen ta til fornuft?

Med Israel for fred (MIFF) har helt siden 2002 tilbudt et nett-torg for norske Israel-importører. På torget.miff.no selges hundrevis av ulike forbruksprodukter produsert i Israel. MIFF arbeider for å avsløre hvor umoralsk og dumt det er med boikott av Israel. Les alle våre artikler om boikottaksjoner mot Israel. Les også alle våre artikler på aksjonssiden Kjøp israelske varer!

Forrige artikkelTre palestinske ungdommer forsøkte å drepe med kniv
Neste artikkelHva når norsk politi dreper knivmenn?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -