Boikottordfører i Norges hovedstad

På onsdag får Oslo en ordfører som kjemper for boikott av verdens eneste jødiske stat.
Bjørnar Moxnes (Rødt), Marianne Borgen (SV) og Raymond Johansen (Ap) i tog på 1. mai 2015. (Illustrasjonsfoto: GGAADD, flickr)
Bjørnar Moxnes (Rødt), Marianne Borgen (SV) og Raymond Johansen (Ap) i tog på 1. mai 2015. (Illustrasjonsfoto: GGAADD, flickr)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Fredag 16. oktober meldte en rekke norske medier at SVs Marianne Borgen blir ny ordfører i Oslo. Det nye bystyret blir konstituert onsdag 21. oktober.

Referatet fra Oslo bystyremøte onsdag 21. juni 2006 røper en del om Borgens syn på Israel. Den gang gikk hun på talerstolen for å støtte forslag om å anbefale Oslos befolkning til ikke å kjøpe varer som er produsert i Israel.

– Vi mener at en forbrukerboikott av israelske varer gir folk en mulighet til å vise en aktiv handling, en solidaritet med det palestinske folket, sa Borgen.

Ikke alle hører på den nye ordføreren – heldigvis. Da flertallet i Sør-Trøndelag fylkeskommune ville boikotte Israel i 2005, slo Utenriksdepartementet fast at slike lokale boikottaksjoner “er i strid med folkeretten, norsk lov, EØS-avtalen og WTO-avtalen”

Fra 2006 har norsk import fra Israel økt fra 650 til 875 millioner kroner i 2014. En lang rekke produkter, medisiner og programvare fra Israel er avgjørende for å holde i live og holde oppe levestandarden til en stor del av Oslos befolkning. Så nå når ordførerkjedet kommer på plass rundt halsen vil vel Borgen ta til fornuft?

Med Israel for fred (MIFF) har helt siden 2002 tilbudt et nett-torg for norske Israel-importører. På torget.miff.no selges hundrevis av ulike forbruksprodukter produsert i Israel. MIFF arbeider for å avsløre hvor umoralsk og dumt det er med boikott av Israel. Les alle våre artikler om boikottaksjoner mot Israel. Les også alle våre artikler på aksjonssiden Kjøp israelske varer!

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise