Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Vi anerkjenner at de verdiene Israel er bygget på, er de samme verdiene som Norge er bygget på

Israels president Reuven Rivlin tok imot Jon Hanssen-Bauer som Norges ambassadør til Israel mandag 2. november. (Foto: Norges ambassade i Israel / Twitter)
Israels president Reuven Rivlin tok imot Jon Hanssen-Bauer som Norges ambassadør til Israel mandag 2. november. (Foto: Norges ambassade i Israel / Twitter)
Norges nye ambassadør kom med lovord til Israels president under innsettelsen mandag. - Norge har økt investeringene i Israel med 20 prosent dette året, fortalte han.

I en seremoni i den israelske presidentboligen ble Norges nye ambassadør til Israel mandag innsatt i tjenesten. Sammen med nye ambassadører fra Slovakia, Sri Lanka, Irland og Sierra Leone overleverte Jon Hanssen-Bauer sitt akkreditiv til Israels president Reuven Rivlin og mottok den formelle anerkjennelsen som ambassadør i landet.

 

Rivlin: – Stort potensial for samarbeid

– Jeg vet at du har stor erfaring og forståelse av denne regionen, og av behovet for å sikre Israels borgeres trygghet og komme til en avslutning på konflikten med palestinerne. Vi ønsker å leve i fred, ikke bare med en fredsavtale, sa Rivlin da han introduserte Hanssen-Bauer, ifølge referatet fra presidentens administrasjon.

– Det er stort potensial for samarbeid mellom våre land, særlig innenfor innovasjon og energi, der vi kan arbeide for å finne løsninger som hele verden vil kunne nyte godt av, fortsatte Rivlin.

 

Hanssen-Bauer: – Stolt av relasjonen med Israel

Ambassadør Hanssen-Bauer sa at Norge er stolt av å ha hatt en langvarig relasjon til Israel, og at han vil arbeide for å øke og utvide relasjonen mellom de to landene enda mer.

– Jeg vil uttrykke dyp takknemlighet fra kongen og regjeringen i Norge. Dette året har vi hatt diplomatiske relasjoner med Israel i 65 år, noe vi er veldig stolte av, sa han.

– Samarbeidet vårt har vokst gjennom årene. Bare dette året har vi hatt en økning på 20 prosent i våre investeringer i Israel, som kommer av at vi har tro på styrken i den israelske økonomien. Jeg ser stort på oppgaven jeg har i å øke og utvide relasjonen mellom landene våre, fortsatte den påtroppende ambassadøren.

– Vi er stolte av at vi var vertskap for Oslo-forhandlingene, og vi er svært klar over vanskelighetene som har vært siden. Vi er her for å være med på å bidra til at en avtale som bringer fred og sikkerhet til Israel, blir oppnådd. Jeg vil uttrykke min dype takknemlighet for din personlige innsats for å styrke Israel som en demokratisk og jødisk stat, og for å beskytte like rettigheter og muligheter for alle borgerne i Israel. Vi anerkjenner at de verdiene Israel er bygget på, er de samme verdiene som Norge er bygget på, sa Jon Hanssen-Bauer til Israels president.

MIFF møtte den påtroppende ambassadøren på et møte i Utenriksdepartementet i mai.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart