– Vi anerkjenner at de verdiene Israel er bygget på, er de samme verdiene som Norge er bygget på

Norges nye ambassadør kom med lovord til Israels president under innsettelsen mandag. – Norge har økt investeringene i Israel med 20 prosent dette året, fortalte han.

Israels president Reuven Rivlin tok imot Jon Hanssen-Bauer som Norges ambassadør til Israel mandag 2. november. (Foto: Norges ambassade i Israel / Twitter)
Israels president Reuven Rivlin tok imot Jon Hanssen-Bauer som Norges ambassadør til Israel mandag 2. november. (Foto: Norges ambassade i Israel / Twitter)

I en seremoni i den israelske presidentboligen ble Norges nye ambassadør til Israel mandag innsatt i tjenesten. Sammen med nye ambassadører fra Slovakia, Sri Lanka, Irland og Sierra Leone overleverte Jon Hanssen-Bauer sitt akkreditiv til Israels president Reuven Rivlin og mottok den formelle anerkjennelsen som ambassadør i landet.

 

Rivlin: – Stort potensial for samarbeid

– Jeg vet at du har stor erfaring og forståelse av denne regionen, og av behovet for å sikre Israels borgeres trygghet og komme til en avslutning på konflikten med palestinerne. Vi ønsker å leve i fred, ikke bare med en fredsavtale, sa Rivlin da han introduserte Hanssen-Bauer, ifølge referatet fra presidentens administrasjon.

– Det er stort potensial for samarbeid mellom våre land, særlig innenfor innovasjon og energi, der vi kan arbeide for å finne løsninger som hele verden vil kunne nyte godt av, fortsatte Rivlin.

 

Hanssen-Bauer: – Stolt av relasjonen med Israel

Ambassadør Hanssen-Bauer sa at Norge er stolt av å ha hatt en langvarig relasjon til Israel, og at han vil arbeide for å øke og utvide relasjonen mellom de to landene enda mer.

– Jeg vil uttrykke dyp takknemlighet fra kongen og regjeringen i Norge. Dette året har vi hatt diplomatiske relasjoner med Israel i 65 år, noe vi er veldig stolte av, sa han.

– Samarbeidet vårt har vokst gjennom årene. Bare dette året har vi hatt en økning på 20 prosent i våre investeringer i Israel, som kommer av at vi har tro på styrken i den israelske økonomien. Jeg ser stort på oppgaven jeg har i å øke og utvide relasjonen mellom landene våre, fortsatte den påtroppende ambassadøren.

– Vi er stolte av at vi var vertskap for Oslo-forhandlingene, og vi er svært klar over vanskelighetene som har vært siden. Vi er her for å være med på å bidra til at en avtale som bringer fred og sikkerhet til Israel, blir oppnådd. Jeg vil uttrykke min dype takknemlighet for din personlige innsats for å styrke Israel som en demokratisk og jødisk stat, og for å beskytte like rettigheter og muligheter for alle borgerne i Israel. Vi anerkjenner at de verdiene Israel er bygget på, er de samme verdiene som Norge er bygget på, sa Jon Hanssen-Bauer til Israels president.

MIFF møtte den påtroppende ambassadøren på et møte i Utenriksdepartementet i mai.

Forrige artikkel– Umulig med sluttstatusavtale nå
Neste artikkelBT feilsiterer Israels forsvarsminister
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/