Statsfinansiert anti-israelsk propaganda

Servert til hundrevis av skoleelever på Schizofrenidagene.

Mads Gilbert i intervju med Al Arabiya. (Skjermdump fra YouTube)
Mads Gilbert i intervju med Al Arabiya. (Skjermdump fra YouTube)

Mandag 2. november holdt Mads Gilbert foredrag under Schizofrenidagene i Stavanger. Tilhørerne var flere hundre elever fra videregående skoler i Rogaland. Tittel for Gilberts foredrag var «Om å tenke – for så å gjøre noe med det».

Har arrangørene av Schizofrenidagene tenkt gjennom sin invitasjon? Hva kan en anestesilege, selv om han er like erfaren og dyktig som Gilbert, om schizofreni? Visste arrangørene at de fikk et foredrag som handlet lite om helse, men desto mer om politikk – Rødt-politikerens venstreradikale verdensanskuelse?

En ung jente som hørte Gilberts foredrag forteller til MIFF:

«Først snakket han om hva god helse er – behovet for mat, vann, tak over hodet osv. Så gikk han inn på kontraster mellom rik og fattig, fred og krig, skaping og skading, egoisme og solidaritet. Helten hans, Che Guevara, ble også nevnt. Etter en slik innledning handlet nesten alt om det som skjer mellom Israel og palestinerne. Han snakket om flere bombeangrep Israel hadde gjort mot Palestina, men ingenting om hva Palestina hadde gjort mot Israel. Han fremstilte Israel som noe helt forferdelig og palestinere som noen stakkars uskyldige mennesker som bare forsvarte seg selv mot verdens største militærmakt. Gjennom hele foredraget sa han bare én positiv ting om Israel: “Selvfølgelig skal ikke israelske barn og ungdommer bli drept heller”. Resten var bare i mot Israel.»

Schizofrenidagene i Stavanger er «Nordens største, faste tverrfaglige psykiatrikonferanse». Blant arrangørene er en rekke statlige og kommunale helseinstitusjoner.

Er det en statlig oppgave å servere ensidig anti-israelsk propaganda til skolelever? Når arrangørene nå får tenkt seg om – hva vil de gjøre med det? Har Schizofrenidagene, ironisk nok, vært med på å skape vrangforestillinger?

Vil skolelevene få vite

Dersom du vil spare dine venner fra vrangforestillinger, så del gjerne denne og andre artikler fra MIFF i sosiale medier. Schizofreni «kan være skremmende og vanskelig å leve med», skriver Helsedirektoratet. Skremmende er det også når helsedager og skoletimer blir brukt på politisk, giftig agitasjon mot verdens eneste jødiske stat.

Forrige artikkelClinton vil styrke bånd til Israel
Neste artikkelAbbas kaller hele Israel ”okkupert land”
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.