BDS-aktivistene skryter av sine ulovlige butikkaksjoner

Klistremerker på emballasje kan skade og forringe verdien til et produkt. Straffeloven bruker uttrykket
Klistremerker på emballasje kan skade og forringe verdien til et produkt. Straffeloven bruker uttrykket "tilsmussing". (Skjermdump fra BDS Norges video)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

  1. oktober gjennomførte ungdommer tilknyttet BDS Norge en aksjon mot butikker i Oslo. En video som aktivistene har publisert på Facebook 3. november viser at de klistrer merkelapper på SodaStream-produkter i en Jernia-butikk på Linderudsenteret.

Slik “tilsmussing eller besudling” av andres eiendom kan straffes med bøter eller fengsel på inntil tre måneder, etter Straffeloven. I 2012 varslet MIFF politiet før Palestinakomiteen hadde planlagt en lignende aksjon.

Videoen til BDS Norge viser også hvordan ungdommene går gjennom en dagligvarebutikk på jakt etter israelske produkter. Talsmann for BDS Norge, Nikos Tavridis-Hansen, konfronterer en butikkansatt med noen israelske varer han har funnet i butikken.

– Dette er israelsk frukt som er stjålet fra palestinerne, hevder Tavridis-Hansen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi oppfordrer dere til ikke å selge israelske produkter. De er stjålne, fortsetter han. Bak ham står en stor gruppe av de samme unge vandalene som gjorde skadeverk i Jernia-butikken.

Det er stor sannsynlighet for at produksjonen av frukten som ble solgt i Linderudsenteret gir arbeidsplass til et større antall palestinere. Disse palestinerne tjener ofte betydelig bedre enn det de kan gjøre i tilsvarende arbeid for palestinske arbeidsgivere. Frukten er selvsagt ikke stjålet fra palestinerne.

I kommentarfeltet til videoen skriver BDS Norge: “Vi boikotter Israel og ikke jøder. Alle oppfordringer til det siste vil bli slettet.”

Vi tviler sterkt på at BDS-aktivistene boikotter varer produsert av arabere i Israel?

 

Hva BDS handler om

For det er jo den jødiske staten BDS Norge vil til livs. La det ikke være noen slags tvil om det. Målet er ikke en israelsk tilbaketrekning og en palestinsk og jødisk stat som lever side om side i fred.

“Den sionistiske staten kommer til å kollapse,” skrev Tavridis-Hansen på Facebook i november 2014.

Det er nettopp hva Norman G. Finkelstein kritiserer BDS-bevegelsen for.

Det er en stor del av BDS-bevegelsen som ønsker å eliminere Israel, sa Finkelstein i 2012.

– Vær i det minste ærlige om hva dere vil – avvikle Israel, sier Finkelstein.

I sine beste øyeblikk er BDS Norge ærlige – i hvert fall om det.

 

Til alle dere andre! Husk å kjøpe så mange israelske produkter dere kan i julegaver! Gå til torget.miff.no for å bestille nå.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag