– Norge har mye å lære av Israel

"Israelerne har levd med og kjempet mot terrorister gjennom generasjoner," rapporterte NRK Kveldsnytt.
Stortingsrepresentant Jørund Rytman (Frp). (Skjermdump fra NRK Kveldsnytt 24. november 2015)
Stortingsrepresentant Jørund Rytman (Frp). (Skjermdump fra NRK Kveldsnytt 24. november 2015)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Flere stortingspolitikere mener Norge bør innlede et nærmere sikkerhetspolitisk samarbeid med Israel, rapporterte journalist Eirik Veum i NRK Kveldsnytt 25. november. Saken er også publisert på Nrk.no.

– Ja, absolutt. Jeg tror Norge har mye å lære av Israel når det gjelder sikkerhets- og antiterrorarbeid. Israel har veldig mange erfaringer på dette området over veldig lang tid, mens det er relativt nytt for Norge å skulle håndtere den type terrorisme vi ser nå, sier stortingsrepresentant Jørund Rytman (Frp) til NRK.

– Hvis Israel er positive til å utveksle sine erfaringer og tjenester med Norge, bør vi ta det imot med åpne armer, legger han til.

Israels ambassadør Raphael Schutz tror et omfattende terrorangrep av den typen som rammet Paris 13. november etter all sannsynlighet ville bli stanset på forhånd.

– Det var en stor operasjon med en enorm infrastruktur, som minst 20 mennesker må ha visst om i forkant. Med det etterretningsarbeidet vi har i Israel i dag, vil jeg si det hadde vært langt vanskeligere, for ikke å si umulig, for gjerningsmennene å gjennomføre angrepet, sier Schutz til NRK.

– Israelerne har levd med og kjempet mot terrorister gjennom generasjoner, sa Veum i sin reportasje. Endelig var det en NRK-journalist som fikk sagt det riktig.

 

Fredag 20. november ble ambassadør Schutz intervjuet av Adresseavisen under et besøk i Trondheim. - I kampen mot terror kan det være nødvendig å innskrenke friheten for noen få, for å sikre friheten for flertallet, sa Schutz til avisen.
Fredag 20. november ble ambassadør Schutz intervjuet av Adresseavisen under et besøk i Trondheim. – I kampen mot terror kan det være nødvendig å innskrenke friheten for noen få, for å sikre friheten for flertallet, sa Schutz til avisen.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise