Syversen og KrF dro statsbudsjettet i riktig retning

Hans Olav Syversen (KrF) har fått regjeringen til å redusere bistanden til UNRWA. Det er et lite, men viktig, skritt i riktig retning.

Hans Olav Syversen (KrF) på MIFFs Israel-debatt i Oslo 27. august 2013. (Foto: Atle Hansen)
Hans Olav Syversen (KrF) på MIFFs Israel-debatt i Oslo 27. august 2013. (Foto: Atle Hansen)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Avisen Dagen melder 25. november at bistanden til UNRWA er kuttet 25  millioner kroner i budsjettforhandlingene mellom regjeringen og Venstre og KrF. Leder av finanskomiteen på Stortinget, Hans Olav Syversen (KrF), argumenterte i forhandlingene med at UNRWA burde få tilsvarende kutt som andre poster. Han sier også at han personlig er meget skeptisk til måten UNRWA jobber.

– Palestinerne [som ivaretas av UNRWA] sitter i leire i mange år, noe som er helt mot det man ellers gjør i slike situasjoner. Målet er jo å få flyktningene integrert, påpeker Syversen.

 

Kritikk fra Palestinakomiteen

Når budsjettendringen får kritikk av Palestinakomiteen, er det stor sjanse for at regjeringen og samarbeidspartiene har gjort noe riktig.

– Det er vanskelig å se dette som noe annet en politisk vilje til å ramme det palestinske folk, sier Kathrine Jensen, leder av Palestinakomiteen, til Dagen. Palestinerne har de siste årene fått omkring 800 millioner kroner gjennom statsbudsjettet. Ser Palestinakomiteen på alle budsjettnedskjæringer på 3 prosent med like vond vilje?

Til sammen er det kuttet 4,2 milliarder kroner i statsbudsjettet. Reduksjonen i bistanden til UNRWA utgjør dermed 0,6 prosent av kuttene. Hvem andre ville Palestinakomiteen ha rammet dersom det skulle kuttes i andre poster?

 

Det eneste riktige

Regjeringen og samarbeidspartiene har gjort det riktige. Den rødgrønne regjeringen skrudde år for år opp støtten til UNRWA, selv om denne FN-organisasjonen bidrar til at konflikten mellom Israel og palestinerne sementeres i stedet for å løses.

Når flyktninger kommer i arbeid, mener alle politiske partier i Norge at integreringen er på rett vei. UNRWA hindrer millioner av mennesker å bli produktive borgere. Den gir stadig flere etterkommere av flyktninger kontanter, bolig, helsestell og utdanning med mer. UNRWA har skapt et raskt voksende filleproletariat, millioner av mennesker som lever på andres almisser. De mest skadelidende er selvsagt palestinerne selv.

FNs høykommisær for flyktninger løser det ene flyktningproblemet etter det andre ved å integrere flyktningene i de landene de har dratt til, eller med gjenbosetting i tredjeland. Høykommisæren gjør om på situasjonen, de som før var flyktninger er det ikke lenger. UNRWA bruker milliarder av kroner på videreføre flyktningstatusen til palestinerne i generasjon etter generasjon.

Så lenge UNRWA fortsetter med sin nåværende agenda, burde all norsk støtte blitt stanset. Budsjettendringen som KrF fikk gjennom er bare et første skritt i riktig retning. I retning av at den uverdige situasjonen for etterkommerne av palestinske flyktninger kan løses.

 

Les mer i artikkelen: Palestinerne blir de skadelidende for norsk dobbeltstandard

Forrige artikkelSoldat knivstukket utenfor Hebron
Neste artikkelTor Marius Gauslaa i MIFF Arendal + Årsmøte
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.