Sylvi Listhaug drar til Israel for å la seg inspirere

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (FrP) skal på studiebesøk til Israel til våren, melder avisen Dagen.

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug. (Foto: Alexander Helberg, via Fremskrittspartiet, flickr)
Tidligere justisminister Sylvi Listhaug går ut mot Operasjon Dagsverk. (Foto: Alexander Helberg, via Fremskrittspartiet)

“Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (Frp) planlegger et besøk til Israel i løpet av våren. Tidspunktet er ikke endelig bestemt, men formålet med reisen er å oppdatere seg på hvilken forskning som skjer i Israel,” skriver avisen Dagen torsdag 10. desember. Norske institusjoner som Norges miljø- og biovitenskapelige universitet og NTNU samarbeider med israelske forskere i ulike prosjekter.

Næringspolitisk talsperson i Sosialistisk Venstreparti er ikke helt avvisende til at Listhaug vil lære av israelsk landbruk.

– Vi får nå se når hun kommer tilbake, hva hun faktisk får ut av det. I utgangspunktet må folk kunne reise til Israel, det er mye som skjer der, sier Torgeir Knag Fylkesnes.

Listhaug har tidligere besøkt Israel da hun gikk på lærerhøgskolen i Volda.

– Rettferdighetssansen min tirres opp av måten Israel blir behandlet i Norge. Israel blir utsatt for en utrolig heksejakt. Det har nærmest gått folkesport i å kritisere Israel som den store, stygge ulven i Midtøsten, mens faktum er at Israel er det eneste demokratiet i regionen, omgitt av totalitære, muslimske naboland, sa Listhaug til avisen Norge IDAG i 2009. Hun ga også støtte til Israels sikkerhetsbarriere og Jerusalem som Israels hovedstad.

Forrige artikkelBestill økologiske Israel-produkter på juletilbud
Neste artikkelKunne denne steinkastende dukken blitt en populær gave til barna?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.