Home Norge og Israel Sylvi Listhaug drar til Israel for å la seg inspirere

Sylvi Listhaug drar til Israel for å la seg inspirere

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (FrP) skal på studiebesøk til Israel til våren, melder avisen Dagen.

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug. (Foto: Alexander Helberg, via Fremskrittspartiet, flickr)
Tidligere justisminister Sylvi Listhaug går ut mot Operasjon Dagsverk. (Foto: Alexander Helberg, via Fremskrittspartiet)

“Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (Frp) planlegger et besøk til Israel i løpet av våren. Tidspunktet er ikke endelig bestemt, men formålet med reisen er å oppdatere seg på hvilken forskning som skjer i Israel,” skriver avisen Dagen torsdag 10. desember. Norske institusjoner som Norges miljø- og biovitenskapelige universitet og NTNU samarbeider med israelske forskere i ulike prosjekter.

Næringspolitisk talsperson i Sosialistisk Venstreparti er ikke helt avvisende til at Listhaug vil lære av israelsk landbruk.

– Vi får nå se når hun kommer tilbake, hva hun faktisk får ut av det. I utgangspunktet må folk kunne reise til Israel, det er mye som skjer der, sier Torgeir Knag Fylkesnes.

Listhaug har tidligere besøkt Israel da hun gikk på lærerhøgskolen i Volda.

– Rettferdighetssansen min tirres opp av måten Israel blir behandlet i Norge. Israel blir utsatt for en utrolig heksejakt. Det har nærmest gått folkesport i å kritisere Israel som den store, stygge ulven i Midtøsten, mens faktum er at Israel er det eneste demokratiet i regionen, omgitt av totalitære, muslimske naboland, sa Listhaug til avisen Norge IDAG i 2009. Hun ga også støtte til Israels sikkerhetsbarriere og Jerusalem som Israels hovedstad.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

0

Your Cart