Malaysias Israel-boikott får motvind fra Norges Seilforbund

- Vi skal følge opp internasjonalt og markere tydelig at dette ikke er akseptabelt, sier Espen Guttormsen, generalsekretær i NSF.
De norske bronsevinnerne Tomas og Mads Mathisen. (Illustrasjonsfoto via NSF)
De norske bronsevinnerne Tomas og Mads Mathisen. (Illustrasjonsfoto via NSF)

Junior-VM i seiling ble nylig avviklet i Malaysia. De norske tvillingbrødrene Tomas og Mads Mathisen seilte inn til bronsemedalje i 29er-klassen.

430 seilere fra 80 nasjoner deltoki mesterskapet, skriver Seilas.no. Men det var noen som ikke fikk seile. Det var noen som ikke en gang slapp inn i Malaysia.

To israelske seilere ble nektet innreisepapirer, melder Norsk Seilforbund i en pressemelding.

– Dette er et klart brudd på prinsippene til den internasjonale seilorganisasjonen World Sailing som slår fast at alle medlemsland skal ha lik rett til å delta. Idrett skal ikke være en arena for politisk konflikt og det er ekstra alvorlig at det går ut over unge idrettsutøvere, sier Tor Møinichen, president i Norges Seilforbund (NSF).

Espen Guttormsen, generalsekretær i NSF, sier forbundet “skal følge opp saken internasjonalt og markere tydelig at dette ikke er akseptabelt”. NSF vil be om at saken behandles av styret i World Sailing.

Vi kan bare ønske de norske seilerne god vind i denne viktige saken!

  • Skriv din takk, oppmuntring og/ eller hilsen til Norges Seilforbund i kommentarfeltet!

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise