Malaysias Israel-boikott får motvind fra Norges Seilforbund

– Vi skal følge opp internasjonalt og markere tydelig at dette ikke er akseptabelt, sier Espen Guttormsen, generalsekretær i NSF.

De norske bronsevinnerne Tomas og Mads Mathisen. (Illustrasjonsfoto via NSF)
De norske bronsevinnerne Tomas og Mads Mathisen. (Illustrasjonsfoto via NSF)

Junior-VM i seiling ble nylig avviklet i Malaysia. De norske tvillingbrødrene Tomas og Mads Mathisen seilte inn til bronsemedalje i 29er-klassen.

430 seilere fra 80 nasjoner deltoki mesterskapet, skriver Seilas.no. Men det var noen som ikke fikk seile. Det var noen som ikke en gang slapp inn i Malaysia.

To israelske seilere ble nektet innreisepapirer, melder Norsk Seilforbund i en pressemelding.

– Dette er et klart brudd på prinsippene til den internasjonale seilorganisasjonen World Sailing som slår fast at alle medlemsland skal ha lik rett til å delta. Idrett skal ikke være en arena for politisk konflikt og det er ekstra alvorlig at det går ut over unge idrettsutøvere, sier Tor Møinichen, president i Norges Seilforbund (NSF).

Espen Guttormsen, generalsekretær i NSF, sier forbundet “skal følge opp saken internasjonalt og markere tydelig at dette ikke er akseptabelt”. NSF vil be om at saken behandles av styret i World Sailing.

Vi kan bare ønske de norske seilerne god vind i denne viktige saken!

  • Skriv din takk, oppmuntring og/ eller hilsen til Norges Seilforbund i kommentarfeltet!
Forrige artikkelPA TV: – Europa etablerte Israel for å “bli kvitt” de korrupte jødene
Neste artikkelDenne vesten skal beskytte israelske soldater mot knivangrep
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.