Jahn Otto Johansen: – MIFF står opp mot den voksende antisemittismen

- Det er veldig viktig at noen står opp mot den voksende antisemittismen - og det gjør MIFF, sier NRK-nestor Jahn Otto Johansen til avisen Dagen.
Jan Otto Johansen. (Arkivfoto: Aschehoug)
Jan Otto Johansen. (Arkivfoto: Aschehoug)

«Nordmenn gir stadig mer til Israel,» skriver avisen Dagen 3. februar 2016. Gavestrømmen til Israel-relaterte organisasjoner i Norge nådde rekordhøye 72 millioner kroner i 2015, viser en oversikt som journalist Ove Eikje har samlet inn. I sin reportasje har han snakket med to deltakere på MIFF Stavangers møte mandag 1. februar. Eikje skriver:

«Vi er på Israelsmøte i Stavanger, der Med Israel for fred (MIFF) har sin månedlige samling. Daglig leder Conrad Myrland er på besøk, og det er over 100 tilhørere, deriblant en god del ungdommer.

– Det er nødvendig å ha en sterk organisasjon som målbærer israelernes syn på konflikten, sier Myrland.

Han viser til at den formidable medlemsveksten fortsetter.

– Vi mangler nå bare 200 medlemmer på å runde 10.000. Men vårt nye mål er 18.000 medlemmer, understreker Myrland, som flere ganger blir avbrutt av applaus fra tilhørerne.»

 

MIFF står opp mot antisemittisme

Eikje har også intervjuet forfatter og tidligere NRK-journalist Jahn Otto Johansen. Han har også vært utenrikssjef i NRK.

– Israel har en solid støtte i deler av det norske folk. Jeg tror også den vil vedvare, fordi mange av disse støttespillerne er ikke så interessert i feil som israelske regjeringer måtte gjøre. De er heller ikke så veldig opptatt av bosetningene, sier Johansen.

Tirsdag 29. mars skal Johansen holde fordrag i MIFF Oslo, tirsdag 12. april skal han holde foredrag i MIFF Arendal. Han presiserer til Dagen at han «ikke er enig i absolutt alt det som de [MIFF] kommer med». [Ingen av våre foredragsholdere er nok det!]

– Men det er veldig viktig at noen står opp mot den voksende antisemittismen – og det gjør MIFF, sier Johansen.

Han mener det er nødvendig at noen taler Israels sak uten å være enig i alt den israelske regjering gjør.

– Det er langt mer debatt i Knesset enn i det norske storting, og det er få samfunn jeg kjenner der det diskuteres så kraftig som i det israelske, sier Jahn Otto Johansen.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise