MIFFs filmvisning nådde israelske nyheter

Jerusalem Post omtaler MIFFs planlagte kinovisning av den boikottrammede israelske filmen The other dreamers.
Skjermdump fra Jerusalem Post.
Skjermdump fra Jerusalem Post.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Mange reagerte sterkt da filmfestivalen Human Rights Human Wrongs avviste å ta med i programmet en israelsk dokumentarfilm om barn med spesielle behov og begrunnet avslaget med at de ”støtter den akademiske og kulturelle boikotten av Israel”.

MIFF (Med Israel For Fred) sørger nå for at den rørende israelske filmen likevel blir tilgjengelig for kinopublikum i Oslo, ved å sette opp en egen visning tirsdag 23. februar på Saga kino.

Saken har nå nådd den israelske avisen Jerusalem Post. ”Pro-israelsk gruppe vil vise film som ble boikottet av norsk festival”, skriver avisen til overskrift i saken om MIFFs initiativ. Avisen skriver:

The other dreamers, en dokumentar om israelske barn med spesielle behov, ble avvist at arrangørene av filmfestivalen Human Rights Human Wrongs i august i fjor fordi de krever at bare israelske filmer som omhandler ”okkupasjonen” kan bli vurdert for visning. Dette fikk MIFF, som er en forkortelse for Med Israel For Fred, til å arrangere sin egen offentlige visning av filmen.”

De siterer fra miff.no: ”Ved å møte opp på filmvisningen er du med på å gi et kraftfullt uttrykk for at vi ikke tolererer denne diskrimineringen.”

Møt opp på Saga kino 23. februar du også! Her finner du informasjon om arrangementet.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise