MIFFs filmvisning nådde israelske nyheter

Jerusalem Post omtaler MIFFs planlagte kinovisning av den boikottrammede israelske filmen The other dreamers.
Skjermdump fra Jerusalem Post.
Skjermdump fra Jerusalem Post.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Mange reagerte sterkt da filmfestivalen Human Rights Human Wrongs avviste å ta med i programmet en israelsk dokumentarfilm om barn med spesielle behov og begrunnet avslaget med at de ”støtter den akademiske og kulturelle boikotten av Israel”.

MIFF (Med Israel For Fred) sørger nå for at den rørende israelske filmen likevel blir tilgjengelig for kinopublikum i Oslo, ved å sette opp en egen visning tirsdag 23. februar på Saga kino.

Saken har nå nådd den israelske avisen Jerusalem Post. ”Pro-israelsk gruppe vil vise film som ble boikottet av norsk festival”, skriver avisen til overskrift i saken om MIFFs initiativ. Avisen skriver:

The other dreamers, en dokumentar om israelske barn med spesielle behov, ble avvist at arrangørene av filmfestivalen Human Rights Human Wrongs i august i fjor fordi de krever at bare israelske filmer som omhandler ”okkupasjonen” kan bli vurdert for visning. Dette fikk MIFF, som er en forkortelse for Med Israel For Fred, til å arrangere sin egen offentlige visning av filmen.”

De siterer fra miff.no: ”Ved å møte opp på filmvisningen er du med på å gi et kraftfullt uttrykk for at vi ikke tolererer denne diskrimineringen.”

Møt opp på Saga kino 23. februar du også! Her finner du informasjon om arrangementet.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise