MIFFs filmvisning nådde israelske nyheter

Jerusalem Post omtaler MIFFs planlagte kinovisning av den boikottrammede israelske filmen The other dreamers.

Skjermdump fra Jerusalem Post.
Skjermdump fra Jerusalem Post.

Mange reagerte sterkt da filmfestivalen Human Rights Human Wrongs avviste å ta med i programmet en israelsk dokumentarfilm om barn med spesielle behov og begrunnet avslaget med at de ”støtter den akademiske og kulturelle boikotten av Israel”.

MIFF (Med Israel For Fred) sørger nå for at den rørende israelske filmen likevel blir tilgjengelig for kinopublikum i Oslo, ved å sette opp en egen visning tirsdag 23. februar på Saga kino.

Saken har nå nådd den israelske avisen Jerusalem Post. ”Pro-israelsk gruppe vil vise film som ble boikottet av norsk festival”, skriver avisen til overskrift i saken om MIFFs initiativ. Avisen skriver:

The other dreamers, en dokumentar om israelske barn med spesielle behov, ble avvist at arrangørene av filmfestivalen Human Rights Human Wrongs i august i fjor fordi de krever at bare israelske filmer som omhandler ”okkupasjonen” kan bli vurdert for visning. Dette fikk MIFF, som er en forkortelse for Med Israel For Fred, til å arrangere sin egen offentlige visning av filmen.”

De siterer fra miff.no: ”Ved å møte opp på filmvisningen er du med på å gi et kraftfullt uttrykk for at vi ikke tolererer denne diskrimineringen.”

Møt opp på Saga kino 23. februar du også! Her finner du informasjon om arrangementet.

Forrige artikkelSidsel Wolds bok må lukke alle muligheter til ny Midtøsten-jobb
Neste artikkelHan skal lede etterretningstjenesten Shin Bet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/