Farlige fantasier spres til Fagforbundets medlemmer

Fagforbundet fremstiller seg selv som "veldig snille". I neste omgang serverer de medlemmene en mengde villedende informasjon for å selge dem boikott av seks millioner jøder.
Skjermdump av Fagbladets e-post 29. februar 2016.
Skjermdump av Fagbladets e-post 29. februar 2016.

Eddie Whyte er «Palestina-ambassadør» i Fagforbundet. Når man er ambassadør for en fantasistat (udefinert landområde, delt sentralmyndighet, lovgivende myndighet ute av funksjon etc.) kan man tydeligvis også fantasere når man skriver til 350.000 medlemmer i Norges største fagforening. Artikkelen til Whyte er også publisert på Dagsavisens debattside denne uken.

Mye blir fantastisk feil når Whyte skriver.

Okkupasjonen er ikke ulovlig. Israels okkupasjon av Vestbredden er lovlig inntil palestinerne er klare til å inngå en avtale som gir Israel sikre og anerkjente grenser. Bare les resolusjon 242 fra FNs sikkerhetsråd. Hittil har palestinerne kjempet for arabisk stat nummer 22 og muslimsk stat nummer 57, mens de står knallhardt fast på at verdens eneste jødiske stat må bort. Det store flertallet av jøder i Israel, nesten alle jødiske partier i Knesset, er åpne for etableringen av en palestinsk stat dersom den ikke blir en militær trussel mot Israel.

Palestinerne er ikke rettsløse i eget land. For det første har de aldri hatt et eget land. Til tross for nesten 50 år med israelsk okkupasjon er de nærmere enn noen gang før å kunne få det. De siste 20 årene har nesten alle palestinerne på Vestbredden og Gaza-stripen vært under palestinsk selvstyre. Israel kan ikke lastes for all diskrimineringen og korrupsjonen som palestinerne blir offer for fra sine egne myndigheter. Israel er et av de mest rettsliggjorte samfunn i verden, og palestinerne i de okkuperte områdene har mulighet til å reise sin sak direkte til israelsk Høyesterett.

Whyte beskriver grafisk det han framstiller som israelske angrep mot palestinerne. Han unnlater helt å fortelle at den dødelige volden fra israelsk side, med ytterst få unntak, har kommet for å stanse palestinske angripere som er i gang med drap eller dødstruende angrep mot israelere.

«Situasjonen for palestinerne har aldri vært verre,» hevder Whyte. Har han glemt slutten av 1930-tallet da flere tusen palestinere ble drept i intern borgerkrig og området var okkupert av britiske soldater? Har han glemt at palestinerne har hatt en enorm forbedring i levekår, utdannelse og økonomi etter at Israel vant kontroll over Vestbredden i en forsvarkrig i 1967? Hadde palestinerne det bedre under den andre intifadaen?

Basert på farlige fantasier trekker Whyte og Fagforbundet en enda farligere konklusjon: Israel må bli utsatt for en internasjonal boikott. Det er «det beste politiske virkemiddelet» de ser. Det er det som vil gi støtte til «de gode kreftene».

29. februar ble lenke til Whytes artikkel sendt på e-post til alle Fagforbundets medlemmer. «Den som er veldig sterk, må også være veldig snill,» het det i overskriften over Whytes artikkel.

Også tidligere i europeisk historie har sterke krefter kjempet for boikott av jøder i «det godes tjeneste». Antisemittisme ble promotert som redningen for Europa.

Det er vanskelig å se annet enn at det er jødene som skal straffes også denne gangen. Alle statene i Midtøsten har apartheid-lignende trekk, Israel har det minst av alle. Bare Israel blir boikottet og demonisert. Sikkerhetsstyrkene i alle stater i verden skyter for å drepe når angripere opptrer livstruende, bare Israel blir boikottet av Fagforbundet. Titalls stater i verden er involvert i territorielle konflikter, mange av dem mye større enn konflikten mellom Middelhavet og Jordan-elven. I mange av disse områdene skjer det utstrakt bruk av bosetning. Bare den jødiske staten blir boikottet av Fagforbundet. Innbyggere i mange titalls land i verden har dårligere levekår, til dels mye dårligere levekår, enn palestinerne. Fagforbundet svarer med å gjøre palestinerne helt uansvarlige for sin egen situasjon, og legger all skyld på Israel.

Fagforbundet står for grov diskriminering av verdens eneste jødiske stat. Noen vil også se deres umyndiggjøring av palestinerne som en form for rasisme.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise