Kjemper for boikott av Israel med ulovlige aksjoner

– Vi ser på dette som alvorlig, skriver eiendomsdirektøren ved Universitetet i Oslo.

Skjermdump av bilde publisert på Facebook-siden til BDS Norge.

På kvelden mandag 29. februar tok en eller flere personer seg opp på taket av Frederikke-bygningen på Universitetet i Oslo (UiO). Av sikkerhetshensyn er det kun ansatte ved UiOs eiendomsavdeling som har lov til å være på taket. Denne kvelden var det ingen ansatte. Og takklatrernes hadde planer om å forbryte seg mot mer enn UiOs sikkerhetsregler.

Flagg og banner kan ikke henges opp på UiO uten at det er søkt om det, og det kan bare gjøres av registrerte studentforeninger eller enheter tilknyttet UiO. Reglene er klare.

Men ikke alle bryr seg om spilleregler. Denne kvelden rullet et hvitt banner ned over takkanten med teksten: “Israel is an apartheid state.” Nedover veggen rullet også et stort palestinsk flagg.

Universitetet har definerte steder for stands og politiske banner. Veggen på Frederikke-bygningen er ikke blant disse.

MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

Noen skammer seg og prøver å holde det skjult dersom de har forbrutt seg mot en serie regler. Men disse aksjonistene var stolte av sine regelbrudd og krenking av offentlig eiendom. På et bilde står to menn med hender i været foran Frederikke-bygningen, som om det var heltemodig å bryte en rekke av universitetets regler.

Da driftspersonalet ved UiO kom på jobb tidlig tirsdag 1. mars, så de ulovliglighetene med en gang. Banner og flagg ble raskt fjernet.

På Facebook-siden til Palestinakomiteen Blindern blir det opplyst at Boikott Israel og BDS Norge stod bak aksjonen.

 

“Alvorlig”

Eiendomsdirektør John Skogen ved UiO skriver som svar på følgende spørsmål fra MIFF:

  1. Ble flagg og banner tatt ned av universitetets ansatte?

Flagg og banner ble fjernet så snart Eiendomsavdelingens driftspersonale kom på jobb (før klokken 0800 tirsdag morgen).

  1. Hvorfor ble flagg og banner fjernet?

Flagg og banner var hengt på bygningenes fasade uten at det var søkt om dette. Normalt ville ikke en søknad om oppheng av slikt banner tillates – da banner skal henges på definerte steder.

  1. Hvis man søker om tillatelse på forhånd for en begrenset periode, kan da MIFF henge opp et israelsk flagg og et tilhørende banner på dette bygget eller andre av UiOs bygg?

Det er kun UiO interne (registrerte studentforeninger og UiO enheter) som etter søknad har anledning til å benytte UiO arealer. Dette gjelder også informasjonsvirksomhet og oppheng av banner.

  1. Anser UiOs ledelse et slikt oppheng på deres eiendom i nattens mulm og mørke som ulovlig?

Banneret og flagget ble hengt opp fra Frederikkebygningens tak uten tillatelse fra Eiendomsavdelingen, det er derfor banneret ble fjernet. Eiendomsavdelingen kjenner ikke til hvordan personen(e) som har hengt opp dette banneret kom seg opp på taket,  av sikkerhetshensyn er det kun Eiendomsavdelingens ansatte som kan være på taket. Vi ser derfor på dette som alvorlig.

Forrige artikkelVebjørn Selbekk i MIFF Haugalandet: Islamismens trussel mot Norge og Israel
Neste artikkelConrad Myrland i Halden: Hvordan 10.000 MIFF-medlemmer gjør en forskjell
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -