Klar fordømmelse av terror fra Børge Brende

USAs visepresident fordømmer dem som ikke fordømmer terror. – Fatah hyllet terrorangrep i Jaffa, sier Benjamin Netanyahu.

Skjermdump fra utenriksminister Børge Brendes Twitter-profil.
Skjermdump fra utenriksminister Børge Brendes Twitter-profil.

Israel ble rammet av en serie terrorangrep tirsdag 8. mars. På formiddagen gikk en kvinnelig palestinsk terrorist til knivangrep i Gamlebyen i Jerusalem. Senere på dagen ble en jødisk mann knivstukket i Petah Tikva og to politimenn alvorlig skadet da en palestinsk terrorist skjøt mot dem i Jerusalem.  Tirsdag kveld ble en amerikansk turist drept og flere skadet av en knivterrorist i Jaffa.

Omkring midnatt kom Norges utenriksminister Børge Brende med en klar fordømmelse av angrepene.

– Jeg fordømmer de flere angrepene i Israel i dag. Mine dypeste kondolanser til familiene av ofrene – det er ikke noen unnskyldning for terror, skrev Brende på Twitter.

Onsdag 9. mars holdt statsminister Benjamin Netanyahu og USAs visepresident Joe Biden felles pressekonferanse i Jerusalem. Netanyahu påpekte at Fatah-bevegelsen, som er ledet av PA-president Mahmoud Abbas har hyllet terrorangrepet i Jaffa, hvor en amerikansk turist ble drept.

– La meg gjøre det helt klart: USA fordømmer disse handlinger og fordømmer at de ikke blir fordømt. Dette kan ikke bli en akseptert måte å opptre på, sa Biden.

– Dette kan ikke bli sett på av siviliserte mennesker som en passende måte å handle. Dette er ikke tolerert i det 21. århundre. USA står sterkt på Israels rett til å forsvare seg selv, la han til.

Forrige artikkelVil virkelig annenhver israelsk jøde deportere palestinere?
Neste artikkel– Dere sensurerte MIFF, men dere bryr dere mindre om hva som er frastøtende for jøder
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.