Klar fordømmelse av terror fra Børge Brende

USAs visepresident fordømmer dem som ikke fordømmer terror. - Fatah hyllet terrorangrep i Jaffa, sier Benjamin Netanyahu.
Skjermdump fra utenriksminister Børge Brendes Twitter-profil.
Skjermdump fra utenriksminister Børge Brendes Twitter-profil.
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Israel ble rammet av en serie terrorangrep tirsdag 8. mars. På formiddagen gikk en kvinnelig palestinsk terrorist til knivangrep i Gamlebyen i Jerusalem. Senere på dagen ble en jødisk mann knivstukket i Petah Tikva og to politimenn alvorlig skadet da en palestinsk terrorist skjøt mot dem i Jerusalem.  Tirsdag kveld ble en amerikansk turist drept og flere skadet av en knivterrorist i Jaffa.

Omkring midnatt kom Norges utenriksminister Børge Brende med en klar fordømmelse av angrepene.

– Jeg fordømmer de flere angrepene i Israel i dag. Mine dypeste kondolanser til familiene av ofrene – det er ikke noen unnskyldning for terror, skrev Brende på Twitter.

Onsdag 9. mars holdt statsminister Benjamin Netanyahu og USAs visepresident Joe Biden felles pressekonferanse i Jerusalem. Netanyahu påpekte at Fatah-bevegelsen, som er ledet av PA-president Mahmoud Abbas har hyllet terrorangrepet i Jaffa, hvor en amerikansk turist ble drept.

– La meg gjøre det helt klart: USA fordømmer disse handlinger og fordømmer at de ikke blir fordømt. Dette kan ikke bli en akseptert måte å opptre på, sa Biden.

– Dette kan ikke bli sett på av siviliserte mennesker som en passende måte å handle. Dette er ikke tolerert i det 21. århundre. USA står sterkt på Israels rett til å forsvare seg selv, la han til.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise