Klar fordømmelse av terror fra Børge Brende

USAs visepresident fordømmer dem som ikke fordømmer terror. – Fatah hyllet terrorangrep i Jaffa, sier Benjamin Netanyahu.

Skjermdump fra utenriksminister Børge Brendes Twitter-profil.
Skjermdump fra utenriksminister Børge Brendes Twitter-profil.

Israel ble rammet av en serie terrorangrep tirsdag 8. mars. På formiddagen gikk en kvinnelig palestinsk terrorist til knivangrep i Gamlebyen i Jerusalem. Senere på dagen ble en jødisk mann knivstukket i Petah Tikva og to politimenn alvorlig skadet da en palestinsk terrorist skjøt mot dem i Jerusalem.  Tirsdag kveld ble en amerikansk turist drept og flere skadet av en knivterrorist i Jaffa.

Omkring midnatt kom Norges utenriksminister Børge Brende med en klar fordømmelse av angrepene.

– Jeg fordømmer de flere angrepene i Israel i dag. Mine dypeste kondolanser til familiene av ofrene – det er ikke noen unnskyldning for terror, skrev Brende på Twitter.

Onsdag 9. mars holdt statsminister Benjamin Netanyahu og USAs visepresident Joe Biden felles pressekonferanse i Jerusalem. Netanyahu påpekte at Fatah-bevegelsen, som er ledet av PA-president Mahmoud Abbas har hyllet terrorangrepet i Jaffa, hvor en amerikansk turist ble drept.

– La meg gjøre det helt klart: USA fordømmer disse handlinger og fordømmer at de ikke blir fordømt. Dette kan ikke bli en akseptert måte å opptre på, sa Biden.

– Dette kan ikke bli sett på av siviliserte mennesker som en passende måte å handle. Dette er ikke tolerert i det 21. århundre. USA står sterkt på Israels rett til å forsvare seg selv, la han til.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise