Nok en gang vil Lars Gule forsøke å skade israelere

I 1977 meldte Lars Gule seg til tjeneste for en terrororganisasjon som tre år tidligere hadde deltatt i en massakre på 25 skolebarn og lærere. Han ble stanset i sitt eget angrepsforsøk av libanesisk politi. Denne gang er det bare førsteamanuensisens kolleger som kan stanse ham fra å skade israelere.
Samme siktemål i libanesisk fengsel i 1977 og som førsteamanuensis i 2016: Å skade israelere. (Foto: via VG TV og HiAO)
Samme siktemål i libanesisk fengsel i 1977 og som førsteamanuensis i 2016: Å skade israelere. (Foto: via VG TV og HiAO)

Førsteamanuensis Lars Gule angrer ikke på sin deltakelse i angrepskrig mot Israel i 1977. Han hadde meldt seg til tjeneste for Demokratisk front for frigjøring av Palestina (DFLP), den marxist-leninistiske terrorgruppen som blant annet stod bak Ma’alot-massakren tre år tidligere. Det var libanesisk politi som stanset Gule fra å medvirke til å skade eller drepe noen israelere med 700-800 gram plastisk sprengstoff.

Gule angrer ikke på angrepsforsøket for snart 40 år siden. «Anger er noe man utviser hvis man skader noen,» sa han til VG i 2015.

Etter at han slapp ut av libanesisk fengsel, har Gule aldri gitt opp drømmen om å skade israelere. De siste årene har det dreid seg om å gjøre økonomisk skade i form av boikott.

Denne uken kom et nytt angrepsforsøk fra Gule. Denne gang er det bare førsteamanuensisens kollegaer ved Høgskolen i Oslo og Akershus som kan stanse ham i å skade seks millioner jøder og to millioner arabere i Israel.

Torsdag 31. mars har Norsk Tjenestemannslag (NTL) ved Høgskolen i Oslo og Akershus årsmøte. Onsdag 9. mars, én dag før fristen, sendte Gule inn et resolusjonsforslag til årsmøtet. Her ber han sine kolleger si ja til «full boikott av staten Israel».

– En slik boikott skal også omfatte boikott av institusjonelt akademisk samarbeid. Vi vil at norske bedrifter og norske myndigheter skal trekke sine investeringer ut av Israel. Det er også på tide at Norge vurderer sanksjoner om staten Israel så lenge Israel ikke viser vilje til å følge folkeretten og FNs resolusjoner, skriver Gule.

Han vil at NTL skal fremme forslag om «boikott av, deinvestering i, og sanksjoner mot Israel på den neste LO-kongressen».

Gule er tydeligvis ikke selv i stand til å se når han skader noen. Bare hans kolleger kan stanse ham før han får noe å angre på…

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise