– Palestinernes hatopplæring må ta slutt

I dag presenterer MIFF og Itamar Marcus (bildet) en rapport i Utenriksdepartementet om palestinsk hatformidling. Les og del rapporten!

Itamar Marcus er en av forfatterne av rapporten
Itamar Marcus er en av forfatterne av rapporten "Opplæring til hat og terror" som MIFF utgir på norsk.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


En ny generasjon palestinere læres opp til å avvise Israels rett til å eksistere og oppildnes til å kjempe mot den jødiske staten. Det kommer fram i en ny rapport som Med Israel for fred (MIFF) overleverer til Utenriksdepartementet fredag ettermiddag.

Morten Fjell Rasmussen, Conrad Myrland og Bengt-Ove Nordgård fra MIFF før et besøk i Utenriksdepartementet mandag 4. mai 2015. (Foto: MIFF)
Morten Fjell Rasmussen, Conrad Myrland og Bengt-Ove Nordgård fra MIFF før et besøk i Utenriksdepartementet mandag 4. mai 2015. (Foto: MIFF)

– Utdanning kunne vært det fundamentet en varig fredsløsning hvilte på, men slik har det ikke blitt. Det må en endring til, og det haster, sier MIFFs styreleder Morten Fjell Rasmussen.

Med på besøket i UD er MIFFs nestleder Bengt-Ove Nordgård og Itamar Marcus, direktør for Palestinian Media Watch. Fredag kveld skal Marcus holde foredrag på MIFFs europeiske Israel-konferanse i Sandvika.

Rapporten er oversatt til norsk av MIFFs inspirator i sosiale medier Geir Knutsen.

Forrige artikkelEt lysglimt på palestinsk tv
Neste artikkelIsraelsk soldat tiltales for drap
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.