– Norske investeringer i Israel øker

– Jeg er glad for å se at oljefondets investeringer i Israel øker hele tiden, sa stortingsrepresentant Hans Olav Syversen (KrF) da han besøkte MIFFs europeiske Israel-konferanse lørdag kveld.

Stortingsrepresentant Hans Olav Syversen (KrF) er en av dem som har sendt Israel-relaterte spørsmål til utenriksministeren. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)
Stortingsrepresentant Hans Olav Syversen (KrF) er en av dem som har sendt Israel-relaterte spørsmål til utenriksministeren. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)

Han opplyste at det norske oljefondet nå har investert til sammen 27 milliarder kroner i Israel, fordelt på 82 forskjellige israelske selskaper.

– Jeg er glad for å se at relasjonen mellom Norge og Israel er inne i en positiv utvikling på flere områder, sa Syversen da han kom med en hilsen til forsamlingen under festmiddagen lørdag kveld.

Syversen har sittet på Stortinget siden 2005. Han har tidligere vært leder for den parlamentariske foreningen Israels Venner på Stortinget. Han er leder av finanskomiteen på Stortinget og parlamentarisk leder i KrF.

– Jeg vil gi honnør til MIFF, som har gjort en fantastisk jobb de siste årene. Vi har sett en økning i MIFFs tilstedeværelse i samfunnsdebatten, og det MIFF kommer med er alltid faktabasert – noe som er veldig viktig når så mange fra den andre siden ikke presenterer faktabaserte argumenter, sa Syversen.

 

Ambassadøren takker

Israels ambassadør Raphael Schutz var også til stede under festmiddagen. Han uttrykte takknemlighet til de norske og europeiske Israel-vennene.

– Vi vet at det å forsvare Israel er en utfordring, fordi de andre siden ikke alltid bruker konvensjonelle metoder. Derfor er vi veldig takknemlige for at dere vil gjøre det, sa Schutz.

– Det at MIFF nå har passert ti tusen medlemmer, er imponerende. Et slikt medlemstall ville ha vært imponerende under alle omstendigheter, men særlig i et land med en såpass liten befolkning som Norge, sa ambassadøren.

 

Israels ambassadør Raphael Schutz kom med hilsen til forsamlingen på MIFFs europeiske konferanse. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)
Israels ambassadør Raphael Schutz kom med hilsen til forsamlingen på MIFFs europeiske konferanse. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)

 

Første europeiske storsamling

MIFFs årlige landsmøte arrangeres for første gang sammen med generalforsamlingen til paraplyorganisasjonen for europeiske Israel-organisasjoner, European Alliance For Israel (EAI). Denne alliansen ble startet i fjor, og MIFFs daglige leder Conrad Myrland er visepresident. Organisasjonens president er Corina Eichenberger-Walther, som er parlamentsmedlem fra Sveits.

– MIFF har den største medlemsmassen av alle organisasjonene i EAI, og det er vi imponert over. MIFF har også bidratt betydelig til oppstarten av EAI, og det er vi takknemlige for, sa hun i sin hilsen til forsamlingen.

– Vårt oppdrag i EAI er å styrke europeiske lands støtte til og vennskap med Israel og å skape større sympati og forståelse for Israel og det jødiske folk, sa Eichenberger-Walther.

Over 200 deltakere fra 14 europeiske land deltar på konferansen.

Her kan du lese flere saker om MIFFs europeiske konferanse og se videoer av foredragene.

 

Corina Eichenberger-Walther er president for European Alliance for Israel. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)
Corina Eichenberger-Walther er president for European Alliance for Israel. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)
Forrige artikkelBer Norges regjering utfordre palestinerne
Neste artikkelGeir Knutsen i MIFF Stavanger: Fra FN-soldat i Libanon til ansatt i MIFF
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/