Bryr du deg? Hvor lenge vil du være likegyldig?

Søndag marsjeres det i hovedstaden. I de samme gatene hvor det norske politiet samlet opp jøder til utryddelse for 74 år siden, slår støvlene denne gang i bakken med krav om å fryse ut verdens eneste jødiske stat fra verdenssamfunnet.

Faksmile av LO i Oslos invitasjon til 1. mai 2016.
Faksmile av LO i Oslos invitasjon til 1. mai 2016.

Tradisjonen tro inviterer LO i Oslo til 1. mai på Youngstorget. Det er ti paroler som handler om norsk politikk, forholdet til Europa og arbeidsliv, én parole som handler om resten av verden. Den heter: “Anerkjenn Palestina – Boikott Israel”.

Av alle verdens konflikter og problemer står utfrysning av verdens eneste jødiske stat øverst på agendaen for arrangørene av 1. mai-toget i Oslo.

I noen av de samme gatene hvor 1. mai toget snor seg gjennom Oslo, ble nesten fire hundre norske jøder samlet opp for deportasjon med Donau i november 1941. I de samme gatene  skal støvlene på søndag slå i bakken med krav om å fryse ut verdens eneste jødiske stat fra verdenssamfunnet.

– Ikke uventet, men fryktelig trist at LO – som representerer så mange mennesker – går inn for arbeidsløshet blant palestinerne, krig og elendighet, kommenterer advokat Jan Benjamin Rødner, styremedlem i MIFF.

Bryr du deg? Vil du bruke dagene fram til 1. mai til å mobilisere i støtte for verdens eneste jødiske stat, eller vil du fortsette å være likegyldig?

Her er noen forslag:

 

Les MIFFs temaside for hvordan 1. mai gjennom en årrekke er blitt misbrukt til angrep mot Israel.

Les MIFFs temaside for kravet om anerkjennelse av Palestina.

Forrige artikkelIsraelsk politi avverget knivangrep onsdag
Neste artikkelPalestiner planla terrorangrep for å få fangelønn
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.