Israelsk professor til Akershus festning

Skal undervise norske og europeiske kollegaer i militær etikk.

Akershus festning. Innfelt professor Asa Kasher. (Foto: Wikimedia Commons og Shalem)
Akershus festning. Innfelt professor Asa Kasher. (Foto: Wikimedia Commons og Shalem)

23.-25. mai arrangerer International Society for Military Ethics in Europe (EuroISME) sin sjette årlige konferanse på Akershus festning. Tema for årets konferanse er Etikk i anti-terrorarbeid.

Som ekspert på området har arrangørene invitert den israelske professoren Asa Kasher, som skal holde to foredrag under konferansen. “Viktige spørsmål i anti-terror arbeid. 15 års israelsk perspektiv” er Kashers første foredrag mandag 23. mai. Onsdag 25. mai skal han også holde én av tre avslutningstaler på konferansen, sammen med statssekretær i Forsvarsdepartementet Øystein Bø og presidenten for EuroISME, brigader Benoit Royal.

MIFF har flere ganger gjengitt artikler og uttalelser av Kasher, som er Israels fremste ekspert på militæretikk.

Alle land tar mer hensyn til sine egne soldater enn til fiendens sivile, påpekte Kasher etter Gaza-krigen i 2009. Han publiserte også en moralsk og juridisk analyse av krigen som MIFF gjenga.

Forrige artikkelGaza-fisker innrømmet våpensmugling for Hamas
Neste artikkelLieberman blir forsvarsminister
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.