Israelsk fotballag henter trener fra Norge

René Skovdahl skifter lag fra Hønefoss til Haifa.

Fotballtrener René Skovdahl har fått jobb i Israel. (Foto: Skjermdump fra video på honefossbk.no)
Fotballtrener René Skovdahl har fått jobb i Israel. (Foto: Skjermdump fra video på honefossbk.no)

Hovedtreneren i andredivisjonslaget Hønefoss Ballklubb, René Skovdahl, har fått ny jobb som assistenttrener i israelske Maccabi Haifa, skriver NTB.

– Vi fikk for kort tid siden en forespørsel fra Maccabi Haifas norske sportsdirektør, Tor-Kristian Karlsen, som ønsket seg René som ny assistenttrener. Selv om vi svært gjerne skulle ha beholdt René som hovedtrener i HBK, unner vi ham virkelig den spennende, karrieremessige muligheten som han nå har fått i Maccabi Haifa, sier Knut Kjær Berntsen, styreleder i HBK, i en pressemelding.

Skovdahl har tidligere vært trener for Molde, det danske laget Brøndby og det britiske laget Cardiff City. Han er sønn av den danske trenerlegenden Ebbe Skovdahl.

Nordmannen Tor-Kristian Karlsen begynte som sportsdirektør i Maccabi Haifa i juni.

Fotballklubben Maccabi Haifa ble startet i 1913 og er en av de fire store fotballklubbene i Israel. De spiller i den israelske toppserien og har Israels nest største stadion, nybygde Sammy Ofer stadion, som hjemmebane. Der er det plass til nesten 31.000 tilskuere.

Klubben har blitt seriemestre 12 ganger, vunnet Israel State Cup fem ganger og Toto Cup fire ganger. I 2002 ble de den første israelske klubben som klarte å kvalifisere seg til gruppespillet i den europeiske mesterligaen, UEFA Champions League. Spillerstallen er en blanding av jødiske, arabiske og utenlandske spillere.

MIFF ønsker Skovdahl en fin tid i Israel og lykke til i ny jobb!

Forrige artikkelIsraelsk fly nødlandet torsdag kveld
Neste artikkelEn mistenkt er pågrepet for angrepet på Oljeberget
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/