Israelsk fotballag henter trener fra Norge

Fotballtrener René Skovdahl har fått jobb i Israel. (Foto: Skjermdump fra video på honefossbk.no)
Fotballtrener René Skovdahl har fått jobb i Israel. (Foto: Skjermdump fra video på honefossbk.no)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Hovedtreneren i andredivisjonslaget Hønefoss Ballklubb, René Skovdahl, har fått ny jobb som assistenttrener i israelske Maccabi Haifa, skriver NTB.

– Vi fikk for kort tid siden en forespørsel fra Maccabi Haifas norske sportsdirektør, Tor-Kristian Karlsen, som ønsket seg René som ny assistenttrener. Selv om vi svært gjerne skulle ha beholdt René som hovedtrener i HBK, unner vi ham virkelig den spennende, karrieremessige muligheten som han nå har fått i Maccabi Haifa, sier Knut Kjær Berntsen, styreleder i HBK, i en pressemelding.

Skovdahl har tidligere vært trener for Molde, det danske laget Brøndby og det britiske laget Cardiff City. Han er sønn av den danske trenerlegenden Ebbe Skovdahl.

Nordmannen Tor-Kristian Karlsen begynte som sportsdirektør i Maccabi Haifa i juni.

Fotballklubben Maccabi Haifa ble startet i 1913 og er en av de fire store fotballklubbene i Israel. De spiller i den israelske toppserien og har Israels nest største stadion, nybygde Sammy Ofer stadion, som hjemmebane. Der er det plass til nesten 31.000 tilskuere.

Klubben har blitt seriemestre 12 ganger, vunnet Israel State Cup fem ganger og Toto Cup fire ganger. I 2002 ble de den første israelske klubben som klarte å kvalifisere seg til gruppespillet i den europeiske mesterligaen, UEFA Champions League. Spillerstallen er en blanding av jødiske, arabiske og utenlandske spillere.

MIFF ønsker Skovdahl en fin tid i Israel og lykke til i ny jobb!Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag