2.000 sa ”stopp” i løpet av ett døgn

Stort engasjement for å få utenriksdepartementet til å avslutte sin støtte til boikottbevegelsen mot Israel.
Skriv Stopp i kommentarfeltet under artikkelen! (Foto: Thor Nielsen/NTNU, flickr)
Skriv Stopp i kommentarfeltet under artikkelen! (Foto: Thor Nielsen/NTNU, flickr)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Tirsdag gjorde MIFF kjent for norske lesere en avsløring fra den israelske organisasjonen NGO Monitor: Norge bruker offentlige midler på å finansiere Israel-boikott. Det norske utenriksdepartementet er fra 1. juni blitt med i et givernettverk som finansierer sentrale aktører i den internasjonale BDS-bevegelsen (bevegelsen for boikott, tilbaketrekning av investeringer og sanksjoner mot Israel). I 2016 gir Norge fem millioner kroner til et fond som finansierer 13 organisasjoner som fronter BDS.

Les avsløringssaken her.

MIFF delte nyheten på Facebook, sammen med bildet du ser på toppen av denne artikkelen. I bildeteksten ber vi folk om å skrive ”stopp” i kommentarfeltet, som en oppfordring til utenriksminister Børge Brende om å stanse denne pengestøtten. Reaksjonene har ikke latt vente på seg.

Etter at Facebook-posten har ligget ute i ett døgn, er det kommet totalt 2.050 kommentarer til saken (2.173 dersom vi teller med replikker til kommentarene). De aller fleste som kommenterer, skriver ”stopp”, selv om enkelte kommentatorer også uttrykker uenighet med MIFF eller kommenterer saken med andre ord.

Posten er delt 151 ganger og 1.107 har klikket ”liker” eller andre av Facebooks reaksjonsikoner.

I tillegg til de om lag 2.000 som sier ”stopp” på MIFFs Facebook-side, kommer 701 kommentarer til saken på MIFF-leder Conrad Myrlands Facebook-profil og 91 kommentarer under artikkelen på miff.no. Også de to stedene er teksten i de aller fleste kommentarene ”stopp”. (Hvor mange enkeltpersoner som eventuelt har skrevet det samme flere av stedene, har vi ikke oversikt over.)

Ett døgn etter at avsløringen ble kjent, har altså i alle fall 2.000 personer oppfordret Børge Brende og UD til å avslutte den nylig åpnede pengestrømmen til Israel-boikotterne.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise