Norske romstudenter er ”heftig begeistret” etter sommerkurs i Israel

Fem utsendinger fra Norsk romsenter har brukt åtte sommeruker på å lære om romfart i Israel.

Deltakere på sommerkurset under et besøk hos Israel Aerospace Industries. (Foto: International Space University)
Deltakere på sommerkurset under et besøk hos Israel Aerospace Industries. (Foto: International Space University)

Norsk romsenter sendte denne sommeren fem nordmenn til Haifa i Israel for å delta på det åtte uker lange sommerkurset Space Studies Program.

På Norsk romsenters hjemmeside kan du lese de norske kursdeltakernes egen rapport om oppholdet.

Det årlige sommerkurset arrangeres av International Space University i Strasbourg og avholdes ulike steder i verden ved universiteter som er anerkjent for å være langt framme når det gjelder romstudier. I år ble kurset holdt ved det israelske universitetet Technion i Haifa. 100 personer fra 30 land deltok. Deltakerne fikk møte ledende forskere, industriledere og forelesere. De ble kurset i satellittapplikasjoner, ingeniørkunst, astronomi og politikk. Selveste Buzz Aldrin besøkte også kurset. De to siste ukene jobbet deltakerne med et gruppeprosjekt: Å designe en romstasjon og planlegge reiser til Mars.

”Heftig begeistret er vi alle sammen”, skriver de norske deltakerne i rapporten.

Forrige artikkelAvsløring: Norske skattekroner finansierer Israel-boikott
Neste artikkelNy rapport: – Palestinske myndigheter fengsler og torturerer kritikere
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/