Etterlysning av fordømmelse

MIFF etterlyser at utenriksminister Børge Brende kommer med en offentlig fordømmelse av palestinske myndigheters hatindoktrinering.

Utenriksminister Børge Brende. (Foto: Espen Røst, UD, flickr)
Utenriksminister Børge Brende. (Foto: Espen Røst, UD, flickr)
  • Fredag 2. september sendte MIFF følgende brev til utenriksminister Børge Brende.

I vårt møte med Utenriksdepartementet 15. april 2016, da vi overrakte rapporten Opplæring til hat og terror, minnet vi om vår utfordring til utenriksministeren fra 25. februar. Vi ble da lovet et snarlig svar på denne.

I mellomtiden har utenriksministeren tatt praksisen med lønnsutbetalinger til dømte terrorister opp med palestinske myndigheter. Dette er prisverdig. Men i likhet med tidligere når UD har konfrontert PA med hatindoktrineringen deres, har vi ikke kunnet spore noen tydelige krav om endring. Dermed har heller ikke PA skrinlagt denne destruktive politikken.
PAs institusjonaliserte glorifisering av terrorister og hatindoktrinering mot jøder har siden 1994 gjennomsyret det palestinske samfunnet og har åpenbart bidratt negativt i denne konflikten. Det er et paradoks at PA – som finansieres av Norge – aktivt motarbeider den freden som Norge ønsker å være en bidragsyter til.
Til tross for rikelig med dokumentasjon på at nettopp PAs politikk er blant de største hindrene for fred mellom Israel og palestinerne, er dette fullstendig fraværende som forklaringsvariabel i de offentlige fora der utenriksministeren og Utenriksdepartementet uttaler seg om denne konflikten.
Vi vil derfor minne utenriksministeren om utfordringene vi ga 25. februar:
• Fordøm at PA bruker media, skoleverk og moskéer til å piske opp hat.
• Fordøm all form for hyllest av terrorister i palestinernes offentlige rom, f. eks. oppkalling av gater, torg, skoler, idrettsturneringer e.l. etter terrorister.
• Fordøm det skalerte belønningssystemet for dømte terrorister.
• Fordøm PAs avvisning av to stater for to folk (som vist ved motstanden mot jødisk selvbestemmelse og suverenitet).
• Gjør økonomisk støtte til PA betinget av reell endring til det bedre på disse områdene.
Som sist, vil vi oppfordre til at fordømmelsene skjer i full offentlighet, og at utenriksministeren særlig understreker at PAs hatindoktrinering er et hinder for fred. Vi har hittil ikke registrert noen slike uttalelser, men vi tror det ville kunne gi et betydelig bidrag til en fredelig utvikling mellom israelere og palestinere.
Med vennlig hilsen,
Morten Fjell Rasmussen, styreleder MIFF
Bengt-Ove Nordgård, nestleder MIFF
Conrad Myrland, daglig leder MIFF
Forrige artikkelDette flyet får aldri vende tilbake til Libanon
Neste artikkelIsraelsk satellitt ødelagt i eksplosjon
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.