Farlig signal fra Arbeiderpartiet

I dag står en stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet utenfor Utenriksdepartementet og demonstrerer imot en politikk som den rødgrønne regjeringen førte.
Stortingsrepresentant Truls Wickholm. (Foto: Bernt Sønvisen, Arbeiderpartiet)
Stortingsrepresentant Truls Wickholm. (Foto: Bernt Sønvisen, Arbeiderpartiet)

I den rødgrønne regjeringen, under Arbeiderpartiets ledelse, gjorde Ola Borten Moe (Sp) en prisverdig innsats for å bane vei for norsk-israelsk offshoresamarbeid. Som olje- og energiminister var Borte Moe flere ganger i Israel, og han tok til orde for å øke samarbeidet mellom Israel og Norge «på nesten alle felt av samfunnet«.

I dag har Palestinakomiteen og «Samordningskomiteen for akademisk og kulturell boikott av staten Israel» invitert til en punktmarkering foran Utenriksdepartementet. De sier «nei til forsknings- og industrisamarbeid» med Israel. Stein Gulbrandsen, leder for Samferdsel/ Teknisk i Fagforbundet, er en av appellantene. De protesterer spesielt mot delegasjonsreisen som olje- og energiminister Tord Lien innleder i Israel 11. september.

Så langt er alt som man kunne vente. Det er ingen nyhet at organisasjoner som ønsker full boikott av Israel, og som støtter politikk som vil få verdens eneste jødiske stat til å forsvinne, setter seg imot en regjeringsdelegasjon som søker samarbeid.

Men det er også en annen appellant på punktmarkeringen, stortingsrepresentant Truls Wickholm fra Arbeiderpartiet.

Har Ap snudd i synet når det gjelder norsk-israelsk energisamarbeid? Er det som var ok i regjering blitt problematisk i opposisjon? Senest i fjor ble forslag om boikott av Israel avvist på Aps landsmøte.

Det er tydeligvis behov for at partileder Jonas Gahr Støre staker ut en klar kurs. Da taler moral, fornuft, marked og økonomi for å intensivere samarbeidet, slik regjeringen nå gjør.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise