Farlig signal fra Arbeiderpartiet

I dag står en stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet utenfor Utenriksdepartementet og demonstrerer imot en politikk som den rødgrønne regjeringen førte.

Stortingsrepresentant Truls Wickholm. (Foto: Bernt Sønvisen, Arbeiderpartiet)
Stortingsrepresentant Truls Wickholm. (Foto: Bernt Sønvisen, Arbeiderpartiet)

I den rødgrønne regjeringen, under Arbeiderpartiets ledelse, gjorde Ola Borten Moe (Sp) en prisverdig innsats for å bane vei for norsk-israelsk offshoresamarbeid. Som olje- og energiminister var Borte Moe flere ganger i Israel, og han tok til orde for å øke samarbeidet mellom Israel og Norge “på nesten alle felt av samfunnet“.

I dag har Palestinakomiteen og “Samordningskomiteen for akademisk og kulturell boikott av staten Israel” invitert til en punktmarkering foran Utenriksdepartementet. De sier “nei til forsknings- og industrisamarbeid” med Israel. Stein Gulbrandsen, leder for Samferdsel/ Teknisk i Fagforbundet, er en av appellantene. De protesterer spesielt mot delegasjonsreisen som olje- og energiminister Tord Lien innleder i Israel 11. september.

Så langt er alt som man kunne vente. Det er ingen nyhet at organisasjoner som ønsker full boikott av Israel, og som støtter politikk som vil få verdens eneste jødiske stat til å forsvinne, setter seg imot en regjeringsdelegasjon som søker samarbeid.

Men det er også en annen appellant på punktmarkeringen, stortingsrepresentant Truls Wickholm fra Arbeiderpartiet.

Har Ap snudd i synet når det gjelder norsk-israelsk energisamarbeid? Er det som var ok i regjering blitt problematisk i opposisjon? Senest i fjor ble forslag om boikott av Israel avvist på Aps landsmøte.

Det er tydeligvis behov for at partileder Jonas Gahr Støre staker ut en klar kurs. Da taler moral, fornuft, marked og økonomi for å intensivere samarbeidet, slik regjeringen nå gjør.

Forrige artikkelMIFFere ga støtte til norsk-israelsk energisamarbeid på NTNU i Trondheim
Neste artikkelGod tur til Israel, minister!
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.