Farlig signal fra Arbeiderpartiet

Stortingsrepresentant Truls Wickholm. (Foto: Bernt Sønvisen, Arbeiderpartiet)
Stortingsrepresentant Truls Wickholm. (Foto: Bernt Sønvisen, Arbeiderpartiet)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

I den rødgrønne regjeringen, under Arbeiderpartiets ledelse, gjorde Ola Borten Moe (Sp) en prisverdig innsats for å bane vei for norsk-israelsk offshoresamarbeid. Som olje- og energiminister var Borte Moe flere ganger i Israel, og han tok til orde for å øke samarbeidet mellom Israel og Norge “på nesten alle felt av samfunnet“.

I dag har Palestinakomiteen og “Samordningskomiteen for akademisk og kulturell boikott av staten Israel” invitert til en punktmarkering foran Utenriksdepartementet. De sier “nei til forsknings- og industrisamarbeid” med Israel. Stein Gulbrandsen, leder for Samferdsel/ Teknisk i Fagforbundet, er en av appellantene. De protesterer spesielt mot delegasjonsreisen som olje- og energiminister Tord Lien innleder i Israel 11. september.

Så langt er alt som man kunne vente. Det er ingen nyhet at organisasjoner som ønsker full boikott av Israel, og som støtter politikk som vil få verdens eneste jødiske stat til å forsvinne, setter seg imot en regjeringsdelegasjon som søker samarbeid.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men det er også en annen appellant på punktmarkeringen, stortingsrepresentant Truls Wickholm fra Arbeiderpartiet.

Har Ap snudd i synet når det gjelder norsk-israelsk energisamarbeid? Er det som var ok i regjering blitt problematisk i opposisjon? Senest i fjor ble forslag om boikott av Israel avvist på Aps landsmøte.

Det er tydeligvis behov for at partileder Jonas Gahr Støre staker ut en klar kurs. Da taler moral, fornuft, marked og økonomi for å intensivere samarbeidet, slik regjeringen nå gjør.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag