Israelsk innovasjonskonferanse inspirerte norske delegater

Det norske utenriksdepartementet sponset turen.

Mats Danielsen (FrP) i utviklingssenteret til eBay i Netanya. (Foto: Privat)
Mats Danielsen (FrP) i utviklingssenteret til eBay i Netanya. (Foto: Privat)

Den årlige innovasjonskonferansen DLD Innovation Festival ble arrangert i Tel Aviv denne uken. Norske næringslivsfolk fra ti nyetablerte selskaper fra Kristiansand, Oslo og Stavanger deltok i en norsk delegasjon på festivalen. I tillegg ble en mindre gruppe fra delegasjonen, bestående av politiske representanter fra Stavanger kommune, invitert til omvisning i vennskapsbyen Netanya av byens viseordfører.

Det norske utenriksdepartementet var med på å sponse turen til konferansen, som ble arrangert av Norsk-Israelsk Handelskammer.

Israel har mye å tilby på en rekke områder innenfor teknologi. Derfor er det viktig å få til et samarbeid på flest mulig områder, sier Dag Abrahamsen, leder i Norsk-Israelsk Handelskammer, til MIFF. Selvkjørende biler, ubemannede fly og datasikkerhet er noen slike områder.

Abrahamsen roser Israel for å ha vært sterkt involvert i arbeidet med sikkerhet og overvåkning under sommerens OL i Brasil.

I en tid hvor vi opplever økt terror i Europa, har Israel teknologi som kan bli viktige redskap i kampen mot terror, forteller han.

Israel ligger i verdenstoppen når det gjelder innovasjon og teknologi.

Mats Danielsen, byrådsmedlem for FrP i Stavanger kommune, er svært fornøyd med reisen og arrangementet.

– Varaordføreren i Netanya tok oss med til utviklingssenteret for det amerikanske teknologiselskapet eBay. Netanya søker bevisst å tiltrekke seg store internasjonale selskaper, og dette har betydd mye for byens vekst, forteller Danielsen.

Da vennskapsbyavtalen mellom Stavanger og Netanya ble inngått på 1990-tallet var byene omtrent jevnstore. Nå har Netanya dobbelt så mange innbyggere.

– Norge og Stavanger må lære av Netanya hvis vi skal lykkes i framtiden, mener Danielsen.

 

Conrad Myrland bidro til denne artikkelen.

 

Forrige artikkelStore forberedelser før begravelsen til Shimon Peres
Neste artikkelNorwegian artists apologise for demonising Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.