Israelsk innovasjonskonferanse inspirerte norske delegater

Det norske utenriksdepartementet sponset turen.
Mats Danielsen (FrP) i utviklingssenteret til eBay i Netanya. (Foto: Privat)
Mats Danielsen (FrP) i utviklingssenteret til eBay i Netanya. (Foto: Privat)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Den årlige innovasjonskonferansen DLD Innovation Festival ble arrangert i Tel Aviv denne uken. Norske næringslivsfolk fra ti nyetablerte selskaper fra Kristiansand, Oslo og Stavanger deltok i en norsk delegasjon på festivalen. I tillegg ble en mindre gruppe fra delegasjonen, bestående av politiske representanter fra Stavanger kommune, invitert til omvisning i vennskapsbyen Netanya av byens viseordfører.

Det norske utenriksdepartementet var med på å sponse turen til konferansen, som ble arrangert av Norsk-Israelsk Handelskammer.

Israel har mye å tilby på en rekke områder innenfor teknologi. Derfor er det viktig å få til et samarbeid på flest mulig områder, sier Dag Abrahamsen, leder i Norsk-Israelsk Handelskammer, til MIFF. Selvkjørende biler, ubemannede fly og datasikkerhet er noen slike områder.

Abrahamsen roser Israel for å ha vært sterkt involvert i arbeidet med sikkerhet og overvåkning under sommerens OL i Brasil.

I en tid hvor vi opplever økt terror i Europa, har Israel teknologi som kan bli viktige redskap i kampen mot terror, forteller han.

Israel ligger i verdenstoppen når det gjelder innovasjon og teknologi.

Mats Danielsen, byrådsmedlem for FrP i Stavanger kommune, er svært fornøyd med reisen og arrangementet.

– Varaordføreren i Netanya tok oss med til utviklingssenteret for det amerikanske teknologiselskapet eBay. Netanya søker bevisst å tiltrekke seg store internasjonale selskaper, og dette har betydd mye for byens vekst, forteller Danielsen.

Da vennskapsbyavtalen mellom Stavanger og Netanya ble inngått på 1990-tallet var byene omtrent jevnstore. Nå har Netanya dobbelt så mange innbyggere.

– Norge og Stavanger må lære av Netanya hvis vi skal lykkes i framtiden, mener Danielsen.

 

Conrad Myrland bidro til denne artikkelen.

 

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise