Rogaland FrP støtter forslag om styrket Israel-politikk

Rogaland FrP gir sin støtte til programendringene som Oslo FrP har foreslått.
Roy Steffensen er stortingsrepresentant fra Rogaland og leder for Rogaland FrP. (Foto: Stortinget)
Roy Steffensen er stortingsrepresentant fra Rogaland og leder for Rogaland FrP. (Foto: Stortinget)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Kristoffer Harald Nagell-Dahl.
Kristoffer Harald Nagell-Dahl.

Fremskrittspartiet er i gang med et nytt politisk program for stortingsperioden 2017-2021. I september sendte Oslo FrP inn flere konkrete forslag med ønske om å styrke Israel-politikken til partiet. Disse forslagene har nå også fått støtte fra Rogaland FrP, opplyser Kristoffer Harald Nagell-Dahl, styremedlem i Rogland FrP.

– Da får vi krysse fingrene og håpe på at programkomiteen og til slutt landsmøtet er enig med Oslo FrP og Rogaland FrP, sier Nagell-Dahl til MIFF.

I nåværende stortingsperiode heter det i FrPs program:

“Vi støtter det jødiske folks rett til et nasjonalt hjemland i Israel. Staten Israel anerkjennes som en suveren og demokratisk stat med rett til å beskytte sine innbyggere mot eksterne, eksistensielle trusler.”

Oslo FrP, og nå med støtte fra Rogaland FrP, foreslår å endre det slik:

“Vi støtter det jødiske folkets rett til et nasjonalt hjemland i Israel, og vil avvikle norsk bistand til palestinske eller arabiske myndigheter og grupper som avviser Israel som en jødisk stat.”

Palestinske myndigheter nekter å anerkjenne Israel som en jødisk stat, og dette er en av hovedhindringene for å få til en løsning med to stater for to folk i området. Norge er en av de største bistandsgiverne til palestinske områder.

I tillegg foreslår fylkespartiene å legge til følgende fem nye punkter i programmet:

  • Det er uakseptabelt at FN viderefører flyktningstatus for etterkommere av palestinske 1948-flyktninger i generasjon etter generasjon. Deres situasjon må løses uten at det medfører en trussel mot den jødiske staten Israel.
  • Fremskrittspartiet vil arbeide for å gjøre jødenes flukt fra arabiske land del av pensum i norsk grunnskole.
  • Fremskrittspartiet tar avstand fra palestinske selvstyremyndigheters hyllest og økonomiske belønningssystem av dømte terrorister.
  • Fremskrittspartiet vil jobbe for å videreutvikle de bilaterale forbindelsene med Israel.
  • Fremskrittspartiet vil legge til grunn de samme kriterier for salg og kjøp av våpen fra Israel som det gjøres for andre NATO-partnerland.

– Israel er et demokrati i Midtøsten vi vil ta mer vare på og løfte fram. Derfor bør Norge ha en enda mer Israel-vennlig politikk, sa Aina Stenersen, leder i Oslo Frp, til Dagsavisen 16. september.

Programkomiteen i FrP består av Per Sandberg, leder, Harald Tom Nesvik, nestleder, Hanne C.S. Iversen, Bård Hoksrud, Pål Morten Borgli, Silje Hjemdal, Bengt Rune Strifeldt, Bjørn-Kristian Svendsrud og Elin Marie Andreassen.


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise