Rogaland FrP støtter forslag om styrket Israel-politikk

Rogaland FrP gir sin støtte til programendringene som Oslo FrP har foreslått.
Roy Steffensen er stortingsrepresentant fra Rogaland og leder for Rogaland FrP. (Foto: Stortinget)
Roy Steffensen er stortingsrepresentant fra Rogaland og leder for Rogaland FrP. (Foto: Stortinget)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Kristoffer Harald Nagell-Dahl.
Kristoffer Harald Nagell-Dahl.

Fremskrittspartiet er i gang med et nytt politisk program for stortingsperioden 2017-2021. I september sendte Oslo FrP inn flere konkrete forslag med ønske om å styrke Israel-politikken til partiet. Disse forslagene har nå også fått støtte fra Rogaland FrP, opplyser Kristoffer Harald Nagell-Dahl, styremedlem i Rogland FrP.

– Da får vi krysse fingrene og håpe på at programkomiteen og til slutt landsmøtet er enig med Oslo FrP og Rogaland FrP, sier Nagell-Dahl til MIFF.

I nåværende stortingsperiode heter det i FrPs program:

“Vi støtter det jødiske folks rett til et nasjonalt hjemland i Israel. Staten Israel anerkjennes som en suveren og demokratisk stat med rett til å beskytte sine innbyggere mot eksterne, eksistensielle trusler.”

Oslo FrP, og nå med støtte fra Rogaland FrP, foreslår å endre det slik:

“Vi støtter det jødiske folkets rett til et nasjonalt hjemland i Israel, og vil avvikle norsk bistand til palestinske eller arabiske myndigheter og grupper som avviser Israel som en jødisk stat.”

Palestinske myndigheter nekter å anerkjenne Israel som en jødisk stat, og dette er en av hovedhindringene for å få til en løsning med to stater for to folk i området. Norge er en av de største bistandsgiverne til palestinske områder.

I tillegg foreslår fylkespartiene å legge til følgende fem nye punkter i programmet:

  • Det er uakseptabelt at FN viderefører flyktningstatus for etterkommere av palestinske 1948-flyktninger i generasjon etter generasjon. Deres situasjon må løses uten at det medfører en trussel mot den jødiske staten Israel.
  • Fremskrittspartiet vil arbeide for å gjøre jødenes flukt fra arabiske land del av pensum i norsk grunnskole.
  • Fremskrittspartiet tar avstand fra palestinske selvstyremyndigheters hyllest og økonomiske belønningssystem av dømte terrorister.
  • Fremskrittspartiet vil jobbe for å videreutvikle de bilaterale forbindelsene med Israel.
  • Fremskrittspartiet vil legge til grunn de samme kriterier for salg og kjøp av våpen fra Israel som det gjøres for andre NATO-partnerland.

– Israel er et demokrati i Midtøsten vi vil ta mer vare på og løfte fram. Derfor bør Norge ha en enda mer Israel-vennlig politikk, sa Aina Stenersen, leder i Oslo Frp, til Dagsavisen 16. september.

Programkomiteen i FrP består av Per Sandberg, leder, Harald Tom Nesvik, nestleder, Hanne C.S. Iversen, Bård Hoksrud, Pål Morten Borgli, Silje Hjemdal, Bengt Rune Strifeldt, Bjørn-Kristian Svendsrud og Elin Marie Andreassen.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise