NTNU-studenter oppmuntret til ulovlig handling

De trosset MIFFs klare råd, og endte opp med å vedta en oppmuntring til å gjøre noe ulovlig.

NTNU-studenter ga oppmuntring til ulovlig handling. (Foto: thematthewknot, flickr)
NTNU-studenter ga oppmuntring til ulovlig handling. (Foto: thematthewknot, flickr)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


Studentersamfundet i Trondhjem var samlet til møte lørdag kveld.  Av 33.000 NTNU-studenter i Trondheim, var 5 (fem!) promille av studentene samlet. Blant de 172 oppmøtte stemte 123 for en resolusjon med følgende tekst:

«Studentersamfundet i Trondhjem samlet til Samfundsmøte 05.11.16 krever at NTNU stanser kommunikasjon med Technion og eventuelle andre universitet om forskningssamarbeid angående olje og gass-utvinningen for Israel.»

9 stemte imot, 40 stemte blankt. Resolusjonen fikk dermed støtte fra 3,7 promille av NTNU-studentene.

Vi vet ikke om annen promille var involvert blant studentene lørdag kveld. Vi vet bare at de har oppmuntret sitt universitet til å gjøre et ulovlig vedtak. Kunnskapsminister Tora Aasland (SV) var klar til Aftenposten i 2009: “De ansatte [ved et universitet] har selv en lovfestet rett til å velge både emne og metode for sin forskning. Da kan ikke styret ved en institusjon pålegge forskerne ikke å samarbeide med forskere fra Israel eller andre land.”

Ingen kan si at ikke MIFF advarte studentene på forhånd.

Forrige artikkelNTNU-studenter: Dere trenger ikke følge blinde professorer som dumme sauer
Neste artikkelPalestinske myndigheter avverget terrorangrep
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.