NTNU-studenter oppmuntret til ulovlig handling

De trosset MIFFs klare råd, og endte opp med å vedta en oppmuntring til å gjøre noe ulovlig.
NTNU-studenter ga oppmuntring til ulovlig handling. (Foto: thematthewknot, flickr)
NTNU-studenter ga oppmuntring til ulovlig handling. (Foto: thematthewknot, flickr)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Studentersamfundet i Trondhjem var samlet til møte lørdag kveld.  Av 33.000 NTNU-studenter i Trondheim, var 5 (fem!) promille av studentene samlet. Blant de 172 oppmøtte stemte 123 for en resolusjon med følgende tekst:

«Studentersamfundet i Trondhjem samlet til Samfundsmøte 05.11.16 krever at NTNU stanser kommunikasjon med Technion og eventuelle andre universitet om forskningssamarbeid angående olje og gass-utvinningen for Israel.»

9 stemte imot, 40 stemte blankt. Resolusjonen fikk dermed støtte fra 3,7 promille av NTNU-studentene.

Vi vet ikke om annen promille var involvert blant studentene lørdag kveld. Vi vet bare at de har oppmuntret sitt universitet til å gjøre et ulovlig vedtak. Kunnskapsminister Tora Aasland (SV) var klar til Aftenposten i 2009: “De ansatte [ved et universitet] har selv en lovfestet rett til å velge både emne og metode for sin forskning. Da kan ikke styret ved en institusjon pålegge forskerne ikke å samarbeide med forskere fra Israel eller andre land.”

Ingen kan si at ikke MIFF advarte studentene på forhånd.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise