Israelsk dramaserie til Netflix

Nå blir serien tilgjengelig for alle Netflix-brukere i Norge.
Den israelske fjernsynsserien
Den israelske fjernsynsserien "Fauda" ("Kaos") vil snart kunne streames på Netflix. (Skjermbilde fra Youtube)

Strømmetjenesten Netflix har denne uken kjøpt rettighetene til den kritikerroste israelske dramaserien ”Fauda” fra TV-kanalen YES.

Dramaserien ”Fauda” – som på arabisk betyr ”kaos” – hylles for sin realisme, sin hyppige bruk av arabisk og fordi den tvinger seeren til å ha empati med Hamas-karakterene, skriver Times of Israel. Dramaserien handler om en gruppe undercover-agenter i etterretningstjenesten Shin Bet som – forkledd som arabere –intenst forsøker å fange en beryktet, men fiktiv Hamas-terrorist ved navn Abu Ahmad.

Serien har fått positiv omtale både i Israel og den arabiske verden. Serien vant i år flere priser under den israelske Oscar-utdelingen, ”Ophir Awards”, inkludert pris for beste dramaserie.

Serien er skrevet av Times of Israel sin korrespondent, Avi Issacharoff, og seriens hovedrolleinnehaver, Lior Raz.

“Dette er en drøm som går i oppfyllelse,” sa Issacharoff til nyhetssiden Walla, da han takket de involverte som sluttforhandlet avtalen med Netflix. Han uttrykte også takknemlighet til alle som bidro i seriens skapelse og produksjon.

Avtalen gjør at “Fauda” blir Netflix’ første israelske originalserie. Strømmetjenesten har allerede kjøpt seriens andre sesong og den skal etter planen sendes neste år, skriver Yedioth Ahoronoth.

I stedet for å lage en engelsk versjon av serien vil den bli sendt på sine opprinnelige språk, hebraisk og arabisk. Den første og hittil eneste sesongen av “Fauda” vil være tilgjengelig for strømming på Netflix allerede 2. desember 2016, og vises i over 130 land, ifølge Ha’aretz:

I videoen under kan du se traileren til seriens første sesong:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=j77JoBDt624[/youtube]

For en uke siden kjøpte Netflix en annen israelsk dramaserie – “Mossad 101”, opplyser Yedioth Ahoronoth.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise