Israelsk dramaserie til Netflix

Nå blir serien tilgjengelig for alle Netflix-brukere i Norge.

Den israelske fjernsynsserien
Den israelske fjernsynsserien "Fauda" ("Kaos") vil snart kunne streames på Netflix. (Skjermbilde fra Youtube)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Strømmetjenesten Netflix har denne uken kjøpt rettighetene til den kritikerroste israelske dramaserien ”Fauda” fra TV-kanalen YES.

Dramaserien ”Fauda” – som på arabisk betyr ”kaos” – hylles for sin realisme, sin hyppige bruk av arabisk og fordi den tvinger seeren til å ha empati med Hamas-karakterene, skriver Times of Israel. Dramaserien handler om en gruppe undercover-agenter i etterretningstjenesten Shin Bet som – forkledd som arabere –intenst forsøker å fange en beryktet, men fiktiv Hamas-terrorist ved navn Abu Ahmad.

Serien har fått positiv omtale både i Israel og den arabiske verden. Serien vant i år flere priser under den israelske Oscar-utdelingen, ”Ophir Awards”, inkludert pris for beste dramaserie.

Serien er skrevet av Times of Israel sin korrespondent, Avi Issacharoff, og seriens hovedrolleinnehaver, Lior Raz.

“Dette er en drøm som går i oppfyllelse,” sa Issacharoff til nyhetssiden Walla, da han takket de involverte som sluttforhandlet avtalen med Netflix. Han uttrykte også takknemlighet til alle som bidro i seriens skapelse og produksjon.

Avtalen gjør at “Fauda” blir Netflix’ første israelske originalserie. Strømmetjenesten har allerede kjøpt seriens andre sesong og den skal etter planen sendes neste år, skriver Yedioth Ahoronoth.

I stedet for å lage en engelsk versjon av serien vil den bli sendt på sine opprinnelige språk, hebraisk og arabisk. Den første og hittil eneste sesongen av “Fauda” vil være tilgjengelig for strømming på Netflix allerede 2. desember 2016, og vises i over 130 land, ifølge Ha’aretz:

I videoen under kan du se traileren til seriens første sesong:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=j77JoBDt624[/youtube]

For en uke siden kjøpte Netflix en annen israelsk dramaserie – “Mossad 101”, opplyser Yedioth Ahoronoth.

Forrige artikkelToppgeneral i Iran: – Hizbollah brukte iranske raketter mot Israel
Neste artikkelRoger Hercz i MIFF Asker: Midtøsten ved nok en korsvei: Stormaktenes kursendringer skaper kaos, men åpner for nye muligheter
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.