Ap-politiker på Sørlandet vil kopiere Trondheims boikottvedtak

MIFFs lokale leder har allerede sendt protest til ordføreren.
Faksmile fra Agderposten 23. november 2016.
Faksmile fra Agderposten 23. november 2016.

Onsdag 23. november meldte Agderposten at Gjermund Orrego Bjørndahl, Ap-representant og leder av bystyrets oppvekstkomité, foreslår at Arendal kommune skal boikotte israelske varer fra bosetninger på Vestbredden.

– Arendal kommune bør i likhet med Trondheim kommune gi et klart signal til okkupasjonsmakten Israel, om at tiden for okkupasjon bør være forbi, skriver Bjørndahl til ordføreren. Han spør om ordføreren vil ta initiativ til å fatte et vedtak om kommunal boikott i Arendal.

I et brev til ordføreren, advarer Einar Christensen, styreleder i MIFF Arendal, mot å gå inn for noen boikott.

– Et slikt boikottvedtak er ulovlig, noe Sør-Trøndelag kommune fikk erfare da de gjorde et tilsvarende vedtak i 2005. En slik lokal boikott av Israel «er i strid med folkeretten, norsk lov, EØS-avtalen og WTO-avtalen», skrev UD i brev til fylkeskommunen. Jeg tror ikke Arendal kommune ønsker noe slikt brev fra UD, skriver Christensen.

– Boikott er en lite farbar vei å gå for å skape fred i området. Boikott vil også ramme palestinere som jobber i området, understreker Christensen.

Les også: Trondheim gjorde ulovlig og diskriminerende vedtak om Israel-boikott

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise