Ap-politiker på Sørlandet vil kopiere Trondheims boikottvedtak

MIFFs lokale leder har allerede sendt protest til ordføreren.

Faksmile fra Agderposten 23. november 2016.
Faksmile fra Agderposten 23. november 2016.

Onsdag 23. november meldte Agderposten at Gjermund Orrego Bjørndahl, Ap-representant og leder av bystyrets oppvekstkomité, foreslår at Arendal kommune skal boikotte israelske varer fra bosetninger på Vestbredden.

– Arendal kommune bør i likhet med Trondheim kommune gi et klart signal til okkupasjonsmakten Israel, om at tiden for okkupasjon bør være forbi, skriver Bjørndahl til ordføreren. Han spør om ordføreren vil ta initiativ til å fatte et vedtak om kommunal boikott i Arendal.

I et brev til ordføreren, advarer Einar Christensen, styreleder i MIFF Arendal, mot å gå inn for noen boikott.

– Et slikt boikottvedtak er ulovlig, noe Sør-Trøndelag kommune fikk erfare da de gjorde et tilsvarende vedtak i 2005. En slik lokal boikott av Israel “er i strid med folkeretten, norsk lov, EØS-avtalen og WTO-avtalen”, skrev UD i brev til fylkeskommunen. Jeg tror ikke Arendal kommune ønsker noe slikt brev fra UD, skriver Christensen.

– Boikott er en lite farbar vei å gå for å skape fred i området. Boikott vil også ramme palestinere som jobber i området, understreker Christensen.

Les også: Trondheim gjorde ulovlig og diskriminerende vedtak om Israel-boikott

Forrige artikkelTitusenvis bedt om å evakuere, halvparten av brannene er påsatt
Neste artikkelGründer for nytt parti vil boikotte Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.