– Det er skummelt å snakke om på TV

Unge norske jøder åpner seg om trakassering og sitt forhold til Israel i Vårt lille land på TV2.
Skjermdump fra Vårt lille land på TV2.
Skjermdump fra Vårt lille land på TV2.

TV2-programmet Vårt lille land kl. 22.15 søndag 27. november blir viet situasjonen for norske jøder.

På Facebook skrev programleder Gerhard Helskog følgende torsdag 24. november:

«BARE BOIKOTTE ISRAEL?

Listen over territoriale konflikter i verden er lang og blodig. Men boikott bevegelsen i Norge, vil bare boikotte Israel.

I Vårt lille land på TV 2 kommende søndag sier Øystein Grønning leder for «Akademisk og kulturell boikott av Israel», følgende:

» – Det er Israel først og fremst! Det er bare Israel vi ønsker å boikotte. Akulbi som jeg er leder for, er en akademisk og kulturell boikott av staten Israel. Det er det som er vårt forehavende. »

Det finnes 22 arabiske land i verden. Det er over 40 muslimske land. Men bare en jødisk stat. Grønning vil ikke ha noen jødisk stat.

» – Jeg er ikke tilhenger av at det finnes eksklusive religiøse stater. Jeg er mot konseptet.»

Det er også en rekke muslimske religiøse stater i verden, men ingen av disse står på boikott-bevegelsens liste, der står kun jødenes stat.

Norske jøder sier til Vårt lille land at terroraksjonene og drapene på jøder i Europa de siste årene har gjort mange norske jøder redde. De betrakter Israel som et siste tilfluktsted i en farlig verden.

Men boikott-bevegelsen synes jødene overdriver.

» – Det er ikke et siste fristed. De trenger ikke et siste fristed», i følge Grønning.

Det bor ikke stort mer enn 2.000 jøder i Norge. Flere av dem forteller om trakassering og et økende press.»

Helskog har også fortalt at Aron Flam, «Sveriges morsomste og tøffeste standup komiker», deltar i programmet.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelPå høy tid at NRK gjengir hva Fatah faktisk sier og gjør
Neste artikkelHaifa brenner – en personlig historie
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise