Dagens beste spørsmål

Tromsø-ordfører Kristin Røymo (bildet) er åpent homofil, og gift med en kvinne. Kan du støtte et regime som forfølger, torturerer og dreper folk på grunn av deres seksuelle legning, Kristin? spør Tone Angell Jensen, kommentator i Nordlys.

Tromsø-ordfører Kristin Røymo. (Foto: Arbeiderpartiet, flickr)
Tromsø-ordfører Kristin Røymo. (Foto: Arbeiderpartiet, flickr)

Tirsdag 6. desember skal formannskapet i Tromsø behandle kommunens Internasjonale strategi. Et av målene er å “utvikle og forsterke Tromsøs posisjon som solidaritetsby gjennom å være en raus, tolerant og inkluderende kommune for alle”. Som tiltakspunkt 2 under dette målet, heter det: “Videreutvikle vennskapsbysamarbeidet med Gaza og bidra aktivt i EuroGaza.”

Tone Angell Jensen, kommentator i avisen Nordlys, påpeker i en artikkel at Gaza er styrt av militante islamister. Hun skriver:

“Hamas regime i Gaza har blant annet ført til at homofile nå drepes på grunn av sin seksuelle legning.

Kan Arbeiderpartiet i Tromsø, med ordføreren i spissen,  gå inn for disse forslagene, som ligger på bordet til, i første omgang, formannskapet 6. desember?

Ordfører Kristin Røymo er åpent homofil, og gift med en kvinne. Kan du støtte et regime som forfølger, torturerer og dreper folk på grunn av deres seksuelle legning, Kristin?

Går forslaget om å utvide vennskapsbysamarbeidet med Gaza igjennom, vil det være nok en fjær i hatten for Hamas, den militante, islamistiske organisasjonen, som styrer Gaza med jernhånd, og som har de beryktede sharia-lovene som målsetting, selv om de ikke har klart å innføre dem helt ennå. For disse fundamentalistene er blant annet homofili dødssynd.” [Angell Jensens lenker]

I Tromsøs forslag til internasjonal strategiplan heter det: “Brudd på grunnleggende menneskerettigheter skal ikke tolereres, uansett hvor i verden det skjer.”

– Hvorfor skal vi da utvide samarbeidet, og dermed også bidra til å legitimere et regime som står for det motsatte av menneskerettigheter og likeverd? spør Angell Jensen.

Hun har stilt dagens beste spørsmål.

 

Si din mening i kommentarfeltet under.

Forrige artikkelBlir det fred i Midtøsten? – Ikke i min levetid
Neste artikkelVerden kritiserer Israels sikkerhetstiltak før de selv følger etter
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.