VG: Boikottvedtaket er uttrykk for en urovekkende negativ særbehandling av Israel

VG forventer at utenriksminister Børge Brende rydder opp i Trondheim.
Forsiden til VG 2. desember 2016. (Illustrasjon)
Forsiden til VG 2. desember 2016. (Illustrasjon)

I en lederartikkel publisert på nettet 1. desember tar avisen VG kraftig avstand fra Trondheim bystyres boikott av israelske varer fra bosetningene.

For det første, skriver VG, er det ikke norske kommunepolitikeres oppgave å drive utenrikspolitikk. Slike vedtak skader Norges muligheter for å spille en aktiv rolle i et konfliktfylt område.

VG mener “boikottvedtaket er uttrykk for en urovekkende negativ særbehandling av Israel”.

– Trondheim bystyre vil få det svært travelt hvis de ønsker å boikotte alle land som opptrer kritikkverdig, men ingenting tyder på at de vurderer sanksjoner mot all verdens diktaturstater. De velger i stedet Israel, som er noe så sjeldent som et demokrati i Midtøsten, skriver avisen.

VG mener at Norge bør legge til rette for en mer konstruktiv dialog mellom israelere og palestinere, ikke brenne broer til den ene part.

Lederartikkelen konkluderer slik:

“I 2005 vedtok Sør-Trøndelag fylkeskommune å boikotte Israel. Den daværende Stoltenberg-regjeringen anså det som lovstridig. Det nye boikottvedtaket i Trondheim er ikke like generelt, men like uansvarlig. Vi forventer at utenriksminister Børge Brende sørger for å rydde opp i Trondheims mislykkede forsøk på å drive utenrikspolitikk.”Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise