VG: Boikottvedtaket er uttrykk for en urovekkende negativ særbehandling av Israel

Forsiden til VG 2. desember 2016. (Illustrasjon)
Forsiden til VG 2. desember 2016. (Illustrasjon)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

I en lederartikkel publisert på nettet 1. desember tar avisen VG kraftig avstand fra Trondheim bystyres boikott av israelske varer fra bosetningene.

For det første, skriver VG, er det ikke norske kommunepolitikeres oppgave å drive utenrikspolitikk. Slike vedtak skader Norges muligheter for å spille en aktiv rolle i et konfliktfylt område.

VG mener “boikottvedtaket er uttrykk for en urovekkende negativ særbehandling av Israel”.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Trondheim bystyre vil få det svært travelt hvis de ønsker å boikotte alle land som opptrer kritikkverdig, men ingenting tyder på at de vurderer sanksjoner mot all verdens diktaturstater. De velger i stedet Israel, som er noe så sjeldent som et demokrati i Midtøsten, skriver avisen.

VG mener at Norge bør legge til rette for en mer konstruktiv dialog mellom israelere og palestinere, ikke brenne broer til den ene part.

Lederartikkelen konkluderer slik:

“I 2005 vedtok Sør-Trøndelag fylkeskommune å boikotte Israel. Den daværende Stoltenberg-regjeringen anså det som lovstridig. Det nye boikottvedtaket i Trondheim er ikke like generelt, men like uansvarlig. Vi forventer at utenriksminister Børge Brende sørger for å rydde opp i Trondheims mislykkede forsøk på å drive utenrikspolitikk.”Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag