Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Tromsø på full fart mot boikott

Tromsø-ordfører Kristin Røymo. (Foto: Arbeiderpartiet, flickr)
Tromsø-ordfører Kristin Røymo. (Foto: Arbeiderpartiet, flickr)
Det røde flertallet i formannskapet (Ap, SV, Rødt) ville ikke vente på noen, verken Israels ambassadør, Utenriksdepartementet eller egen administrasjon.

17. november vedtok bystyret i Trondheim boikott av varer fra israelske bosetninger. Vedtaket var ulovlig, diskriminerende og fullstendig ensidig.

Det røde flertallet i Tromsø vil ikke finne seg i å være en sinke i oppvigleriet mot Israel her til lands, så et privat boikottforslag fra Jens Ingvald Olsen og Mads Gilbert (Rødt) ble sendt videre til kommunestyret i ekspressfart av et rødt flertall i formannskapet 6. desember.

5. desember påpekte MIFF at Gilbert og Olsen serverer usannheter allerede i første setning av forslaget. Skulle forslaget bli håndhevet skikkelig, om det ikke utelukkende handlet om å sverte verdens eneste jødiske stat, vil det ramme og begrense Tromsøs handelsmuligheter med en rekke viktige produsentland og skremme turister fra byen.

Administrasjonen i Tromsø kommune foreslo å sende boikottforslaget til «faglig utredning av administrasjonen» før det «deretter fremmes for politisk behandling».

Det viste seg at flertallet i formannskapet i Tromsø ikke hadde tid til å vente.

De hadde ikke tid til å vente på synspunkter fra Israels ambassadør.

Anni B. Skogman (FrP) foreslo å utsette saken og invitere Israels ambassadør til å orientere om saken. Forslaget ble nedstemt. Kun Skogman stemte for sitt forslag, åtte stemte imot.

Formannskapet hadde heller ikke tid til å vente på det norske utenriksdepartementet.

Jonas Stein (Venstre) foreslo å utsette saken til «Utenriksdepartementet har gjort en vurdering om Trondheim kommunes boikott-vedtak er i tråd med Norges internasjonale forpliktelser». Forslaget ble nedstemt av det røde flertallet på fem, men fikk støtte av Høyres to representanter, Stein og Skogman.

Formannskapet hadde ikke tid til å vente på sin egen administrasjon.

Jarle Heitmann (Ap) foreslo å sende forslaget direkte til kommunestyret for behandling. Det vant flertall med Arbeiderpartiets tre representanter, SVs representant og Rødts representant (Olsen). De fire borgerlige stemte imot.

Neste kommunestyremøte i Tromsø blir 14. og 15. desember. Før jul har nok byens røde flertall sørget for å ta igjen storebror Trondheim i kappløpet om å være Norges mest anti-israelske kommune.

Boikottpartiene kjemper om stemmene til jødehaterne og dem som tror på løgnbildene av Israel.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart